vrijdag 27 augustus 2010

Gezocht......


Ik heb eerder verteld in Ode aan Fritz dat wij zo'n geweldig lieve eigenwijze mooie poes hebben gehad en dat wij die helaas hebben moeten laten inslapen. Daarin heb ik ook geschreven dat we haar nog steeds missen en dat we na de zomervakantie wellicht weer eens zouden gaan nadenken over een nieuwe lieve poes. Inmiddels zijn we een aantal weken verder van de zomervakantie en vraagt onze DS met regelmaat of we niet eens gaan rondkijken naar een nieuw poesje (een Britse korthaar). Asiel, Marktplaats, advertentie in de krant......waar vind je een poesje uit een betrouwbaar nestje? Nu zie ik op vele weblogs dat vele quilters een poes hebben. Nu dacht ik zo........is er niet iemand die een nestje kittens heeft? of een zwangere poes? en die nog op zoek is naar een baasje (liefst omgeving Zuid Holland)? Ik beloof je, we zullen het poesje met open armen ontvangen en het zal worden overladen met aandacht en warmte!

maandag 23 augustus 2010

Schoolhuisjes af, de school begint weer!



De top is af! 
Wel een beetje gesmokkeld, hij is namelijk niet helemaal met de hand gemaakt. Ik kom er steeds meer achter dat, als ik alles met de hand wil doen, ik moet stoppen met mijn werk, of andere rigoureuze stappen moet ondernemen. Maar ja, dat is geen optie.....dus nu af en toe wat meer met de naaimachine doen? De schoolhuisjes zijn met de hand gedaan. De rijen aan elkaar deels met de hand, deels met de machine. Ik krijg namelijk met de machine niet altijd in één keer de punten goed op elkaar, en met de hand wel! Ik heb nu telkens één poging met de machine gedaan, en als het niet naar mijn zin zat, heb ik het uitgehaald en met de hand opnieuw gedaan! 

De schoolvakantie van mijn kiddies is nu voorbij. Vandaag schoolfoto's maken, roosters en boeken halen en weer kaften! Weet precies hoe dat gaat: "mam?" eehhm ja? "wil jij me helpen" uhhm, moet dat? ben zelf ook bezig...."maar, jij kan het zo goed!" hmmmm....... "doen we het samen! gezellig!" oké......zucht


Dus jullie weten wat ik aan het doen ben.....Het is ook wel gezellig en ik vind het ook wel wat nostalgisch hebben, maar het zijn er zovéél!







ps hebben jullie de pincushingswap bij Jeannet al gezien? Ga maar snel kijken!


vrijdag 20 augustus 2010

Het is zover.....tatatatata.....het boxkleed is af!!!


Lieve mensen, het is zover..........tatatatata.. ...het boxkleed is af!!! Eindelijk! Het is een leuk boxkleed geworden,  de familieleden hier thuis hebben 'm ook goedgekeurd. Nu snel een afspraak maken met de kersverse moeder en vader!!! Ben heel benieuwd wat ze er van vinden. Ik heb het met de machine ge-quilt. Dat viel wel wat tegen, ik vond de quilt-steek niet echt spannend, gewoon een stiksteek, en ik vond het nog best moeilijk om recht te stikken. Ik heb het in de ditch gestikt met een gemêleerd garen. De achterkant is een fleece geworden! Ik vind het boxkleed zelf heel leuk, over de afwerking ....hmm..... ik vind dat ik met de hand netter werken. Maar goed, oefening baart kunst zullen we maar zeggen. 

Voor de Simply Gift ga ik lekker een nieuwe achterkant zoeken. Met twee stoffen werken vind ik wat druk worden, maar in ieder geval bedankt voor jullie reacties! Natuurlijk gaat het opgelost worden......!! That's for sure! 

Wisten jullie dat The Stitch Cottage weer open is!!! Terug van vakantie, en op 3 en 4 september zijn er open dagen met curuspresentatie van het nieuwe lesprogramma voor het najaar 2010.  Ik ben er zeker, misschien dan tot ziens?!

Fijn weekend!


maandag 16 augustus 2010

With a little help from my friends

Gisteren kreeg ik een mailtje van een quilt vriendin Hilde met het verzoek
 "Can I have your votes please? :-)" Aangezien ik een zwak heb voor huisdieren, wil ik dit lieve hondje wel aan een prijsje helpen......Mochten jullie dat ook vinden dan klik je op de link in de rechterkolom en dan op Quilts & Boxes. Ik begrijp dat de aantal hits op de link telt voor het aantal stemmen....

Nu heb ik nog een tegenvaller te melden. Gisteren klaar om met mijn moeder mijn Simply Gift te gaan sandwichen. Ik doe dat samen met haar omdat zij zo'n buizen rek heeft om gemakkelijk te kunnen rijgen, het is gezellig en met zijn tweeën is het sneller klaar! Kom ik er achter dat ik van de achterkant stof ruim TE WEINIG heb!!! De quilt is vierkant 1,75m en ik heb maar 2m stof, kom dus nog min.1x de hoogte tekort.....Zo stom! En uiteraard is het een stof die niet of moeilijk meer te krijgen is......of heeft iemand nog zo'n slordige 2m in zijn kastje? (en wil die ook verkopen.....?)
Of het wordt een nieuwe keuze of een combi van deze stof met een ander stofje..we zullen zien. Voorlopig wordt deze Simply Gift weer even niet gesandwicht...en ga ik verder met mijn "schoolhouses" en andere blokken....Ook niet erg!!! 

Groetjes



ps het boxkleed is bijna af. Zal snel een update geven.......:)

vrijdag 13 augustus 2010

Rondje Kanaal

We zijn er weer! Waar zijn we geweest? De mannen zijn een week eerder vertrokken richting St.Malo. Ik kwam daarnaar toe met de trein. Van daaruit naar Jersey, daarna naar Guernsey. Dan overgestoken naar Lymington, Zuid kust van Engeland, de Solent af langs Yarmouth, Cowes aan het eiland Wight, de Hamble River op en vandaar naar Brighton. Dan weer overgestoken naar Boulogne, en ons laten afzakken naar de Belgische kust, Nieuwpoort. En dan heb je een rondje Kanaal gedaan op eigen kiel, en in Frankrijk, Engeland en België geweest. Op Jersey één winkel gevonden dat zich voordeed een quiiltwinkel te zijn, maar het was meer een naaimachine winkel die ook wat stof verkocht, zo zag het er uit door de etalage, want de winkel was ook gesloten op de dag dat wij er waren....:(
Een heerlijke vakantie. Lekker weer, misschien iets te weinig zon, of een iets te koude wind, maar wel een hoop gezelligheid. En daar gaat het toch om....!
Gister ook weer mijn lieve Lot opgehaald van het station! Wij hadden elkaar 3 weken niet gezien en dat is héél lang......Nu weer samen afkicken van de vakantie. 

Qua quilterij? Niet veel! Slechts 1 1/2 schoolhouse! En een blok van mijn "blocks from the past" quilt. Dus die draad pakken we snel weer op. Ondertussen natuurlijk mijn American Schoolgirl Club patroon ontvangen. Ik heb er nog geen tijd voor, maar de patronen liggen op de stapel ooit "to do". Het is gewoon al heerlijk om af en toe patroon te lezen.


Wel heerlijk gelezen, dat was een tijd geleden. Sinds mijn quilt/patchen een verslaving is geworden lees ik een stuk minder! Heb nu 3 boeken uitgelezen.....nee...niet de Millenium trilogie van Stieg Larson... maar Mijn naam was SarahAdemloos en Klasgenoten. Geen hoogdravende literatuur, gewoon ontspannend.     
Ga nu lekker een ontbijtje voor mijn meissie maken!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...