vrijdag 31 december 2010

Nog minder dan 12 uur....

.......................................................te gaan en we zijn het volgende jaar,........... 2011!
De boodschappen voor vanavond zijn in huis. Lekkere borrelhappen en ingrediënten voor een quiche! Ik weet niet wie er allemaal thuis zijn, wellicht dat het een "komen en gaan" zal worden. Een oudejaar's conference of een goede film, lekker achter de naaimachine, spelletje doen, we merken het wel.

En daarna....?.............. Gaan we gewoon weer verder!

Ik wens iedereen een fijn uiteinde, een gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief nieuw 2011!

dinsdag 28 december 2010

Ben zo lekker op dreef...........

Heb eindelijk mijn Little Red Schoolhouse af! Gisteren bezig geweest de binding erop te zetten. Ik had dat eigenlijk nog nooit gedaan. Bij mijn vorige (eerste) quilt heb ik de binding gemaakt door de achterkant stof terug te klappen. Gisteren, op zo'n klein quiltje, was een goede oefening en met behulp van wat youtube filmpjes over hoe je de schuine hoeken moet maken en de delen aan elkaar kan zetten, ben ik aardig geslaagd! Op de bank met de hand de achterkant en de tunnel vastgezet. Nu nog een latje kopen en klaar!

Vandaag met DD even wezen winkelen maar we waren een beetje sloom, dus maar weer huiswaarts gegaan! Lekker (Hema) hotdogs gemaakt!  Daarna verder gegaan aan mijn volgende afmaak-project! Het eerste quiltje van de The American Schoolgirl Club. Op de machine aan het quilten gegaan. Een X in de blokken en verder op de randen en de achtergrond schuin gerasterd. Morgen een binding erop..........
En verder? Teun heeft een stuifmeel vlek op zijn borst van een lelie! Hij had de vaas met bloemen al eerder deze week omgegooid, dus ik heb heel gezellig nu een grote bos bloemen in de keuken staan, want ik kan Teun makkelijker uit de keuken weren dan uit de woonkamer, maar vandaag was hij toch weer aan het stoeien met de bloemen! En kijk.....hij heeft nu een tatoeage! Iemand een suggestie hoe ik dat (katvriendelijk) kan verwijderen? Hopen dat het eruit slijt.......
"Terror" Teun doet een middagslaapje! Het is een lieve deugniet!
Wat zal ik morgen gaan doen? Verder met de binding en ook weer eens verder met deze beauty!






zondag 26 december 2010

Tweede Kerstdag...

Eigenlijk zouden we vandaag richting Doetinchem gaan naar familie, maar door de weersomstandigheden en dan met name op de snelweg hebben we besloten om thuis te blijven.  Een heel rustig dagje.........ik hoor niemand........alleen de radio met de top2000...........iedereen zit met zijn/haar nieuwe speeltjes te spelen! Mijn DH heeft een Ipad gekregen en is de hele dag bezig van alles uit te vinden, de kinderen zijn boven bezig en ik.......?..... Ik ben bezig met mijn broodbakmachine! Jaja....geen quilt-ding (alhoewel ik wel een vierkante liniaal 9" heb gekregen!). Straks een heerlijk vers geurend broodje! Ben benieuwd! Doordat we toch behoorlijk lang bezig waren met de cadeautjes gingen we pas om ca.21.00/21.30 eten!!


En van mijn lieve DD kregen mijn zus en ik een snuggle-deken, zodat we terwijl we aan het borduren of patchen zijn toch warm blijven!!!
En ook een mooie tas en een lekker geurtje, en van DS kreeg ik een handig apparaatje waarmee de bladzijden van je boek met één hand ook open blijft. Beetje crypisch misschien maar ik zal het nog wel eens met een foto verduidelijken.
Ga nu lekker aan de thee, en een handwerkje op de bank, verder genieten!


vrijdag 24 december 2010

KerstStokje

Van Josee ontving ik gisteren het 10-gedachten-stokje! Ik dacht, dat doe ik wel even, maar dat valt nog tegen....want wat denk je dan eigenlijk véél, en wat schrijf je wel op en wat niet.....maar............

Gedachte nummer 1, is mijn DD thuisgekomen? Even checken, ...ja hoor, die ligt lekker te knorren in haar bedje! Het zal wel laat zijn geworden. 

Die kinderen hebben het maar druk met die Kerstfeesten!

Gedachte nummer 2 en dat is in de winterse periodes bijna altijd de eerste gedachten als ik wakker word: "heeft het gesneeuwd......????"

Helaas niet, de dooi zet flink in! Het zal een blubber zooi worden. Jammer, weer geen witte Kerst!

Gedachte nummer 3, wat ben ik weer vroeg wakker, 7.00! Ga lekker naar beneden en heb het rijk alleen! (toch niet, excuus......het rijk samen met Teun)

Ondanks zijn af en toe verwoestende acties, is het ook een lieverd! Hij komt regelmatig heel intens bij je op schoot liggen! En dan is het echt een enorme vrij-doos!

Gedachte nummer 4............koffie!

Simpel, maar waar.....'s ochtends eerst een bakje espresso, en eigenlijk het liefst klaar gemaakt door mijn lieve DH, maar ja die ligt nog wel te slapen, dus deze maak ik zelf!


Gedachte nummer 5 heb ik alles in huis?

Tot en met gisteren druk in de weer geweest met en bij Sandra. Super gezellig! Maar nu moeten nog de laatste punten op de i gezet worden. Gisteren heeft DH de boodschappen gedaan voor het Kerstdiner samen met mijn BiL (haha.. brother in law/zwager). Zij gaan ook samen koken, mijn zus en ik zorgen voor de aankleding en de gezelligheid!! Mijn moeder helpt, zoals altijd, ons allemaal!

Gedachte nummer 6.......heb ik voor iedereen een cadeautje?

Sinds een paar jaar hebben wij de Sint verplaatst naar de Kerst. Heb ik voor iedereen een cadeautje? We roepen al jaren, dat we het minder gaan doen. De berg pakjes onder de boom werd veel te groot! Ik ben benieuwd of dat dit jaar is gelukt!

Gedachte nummer 7 ..........volgende week lekker vrij!

Wat zal ik gaan doen? Verder aan mijn Park Avenue project (nog steeds naamloos), of ga ik verder met mijn "Blocks from the Past"? Of ga ik lekker quilten aan mijn Simply Gift? Of.....of......of..........rustig aan! Misschien ga ik wel lekker lezen! Of ga ik weer eens lekker bakken/koken. In mijn kerstpakket zat een kookboek van Jamie Oliver. Kortom ik zal mij niet vervelen!

Gedachte nummer 8 ..........getver......een week zonder mijn mannen:(

DH en DS gaan maandag voor een paar dagen naar Frankrijk. Naar La Peche Piron, en vandaar uit gaan ze naar Le Mont Dore om te skien.

Gedachte nummer 9.......te mijmeren over ooit een volgend project....met Japanse stof....

Gaande weg in mijn quilt"carriere" groei ik steeds meer naar de Japanse stoffen. In het begin vond ik ze maar saai, donker, grof .......maar steeds meer zie ik er mooie projecten mee en denk ik er serieus over om er eens iets mee te gaan doen. Mijn mamsie kwam met dit patroon.....wie weet.....ooit!


Gedachte nummer 10......hé er staat iemand te douchen boven, het is gedaan met mijn ochtendrituelen. We gaan weer over tot de orde van de dag! Gezellig!

Toeval of niet, maar met mijn 10de gedachten komt net mijn DH de trap af en krijg ik mijn tweede espresso geserveerd. En ik weet, die smaakt echt veel lekkerder!

Ik wens iedereen gezellige, warme en liefdevolle Kerstdagen!


.......en oh ja....nu moet ik mijn stokje doorgeven aan iemand.......moeilijk.....vele hebben 'm al gehad...
maar wellicht dat Sandra en Gerda er zin in hebben!?


zondag 19 december 2010

Sneeuw, sneeuw.....en weer een blokje af!


....vanuit de auto, spannend!
Tjonge jonge jonge....wat een sneeuw! Ik word daar zo vrolijk van! Echt geweldig! Tot je kuiten in de sneeuw! Zaterdagochtend samen met DH Kerstshopping gedaan in de sneeuw, hoe idyllisch kan het!
Glibberend, arm in arm, zo knus! Daarna de AH in, ..........daar werd ik minder blij van! Alsof het de laatste dag voor de Kerst was, dat beloofd wat volgende week :(

Vandaag weer ge-bee-d bij mijn zus, en in de tuin zat de sneeuwman!
eens even meten: 18 cm sneeuw! Wauw!



















En ik heb ook weer een block from the past af! Zelf vind ik 'm erg geslaagd. Op één of andere manier duurde dit blokje best lang, maar misschien komt dat ook wel een beetje door de drukke tijd van het jaar.
Maar af is af.....

"Union" 
.....en nu? Zit ik heerlijk bij het haardje mijn blog bij te werken, en even in een beetje kerstkleur gebracht. Zo meteen nog even een beetje quilten aan mijn Simply Gift en op tijd naar bedje toe. Morgen en dinsdag nog werken en dan heerlijk vrij!
een heerlijk knapperend haardvuurtje!






donderdag 16 december 2010

Een beetje druk!

Niet te geloven! Ik heb gewoon geen tijd om te schrijven! En als ik dan een ieniemienie-momentje heb, dan wil ik weer zoveel tegelijk doen!

Maar....vorige week heb ik dit Kerst-speldenkussen gemaakt! Eenvoudig met 2 kleurtjes DMC en een mooi Japans stofje. En als je nu denkt, jeetje .......ik wil ook wel zo'n super mooi prachtig schattig speldenkussen maken dan moet je even bij haar kijken.

Verder heb ik zondag de Kerstboom opgetuigd. Nou......ik kan jullie vertellen, met ons jongste familielid is dat een enorme klus! Een gevecht was het af en toe!
.........maar het is mij gelukt! Helaas zit meneer zodra hij kans krijgt in de boom; de boom is al verankerd aan de muur! Constant liggen wij onder de boom om hem eruit te halen, allerlei trucjes gebruikt, niets helpt! Het is te hopen dat de boom rechtop blijft, want af en toe....... zwiept hij gevaarlijk heen en weer!


En nu ga ik proberen mijn block "Union" af te maken! 

Groetjes,

donderdag 9 december 2010

....en zo vliegt de tijd voorbij.......

Weer een week voorbij! Het gaat zo ongelooflijk snel. Voor we het weten is het Kerst, en ik moet nog zovéél doen!!!!!  Met name Christmas Shopping!!! Wel een leuke bezigheid, maar ook wel tijdrovend!
Máár....één ding is wel gedaan....mijn Simply Gift is gesandwicht! Afgelopen zondag kwam mijn mamsie helpen met deze klus, altijd leuker om met meerdere te doen!
Het is niet een hele scherpe foto, maar dat kwam omdat er een zwart/wit monster over de quilt ging sporten achter de centimeter aan. Teunemans is die middag regelmatig uit de kamer verbannen......:(
Zoals jullie zien is het sandwichen gedaan zonder enige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld latten-systemen, maar op de grond met schilderstape, maar dit keer wel met de microstitch vastgezet. Ben heel benieuwd of dat goed gaat. Heb veel verschillende berichten gehoord! 

Maar afgelopen woensdag op de bee hebben we twee quilts gesandwicht mét latten en 6 paar handen in 2 uur......nou... dat is natuurlijk Super! Wat een leuk gemakkelijk klusje wordt het dan! Dankzij het latten-systeem van Jantine en de gezelligheid.

Nu heb ik in ieder geval weer een quilt waar ik mijn duimquilten op kan oefenen!

Groetjes,




zaterdag 4 december 2010

Winter op het strand!

Wat een prachtig weer! Ondanks dat ik altijd op de fiets naar mijn werk moet, ook in de tijden van barre weersomstandigheden, vind ik het héérlijk! Deze week niet veel quilterigs gedaan, een beetje ge-patched, beetje ge-quilt en een beetje geborduurd!

Vanochtend rond 10.00 toen het hier zo ontzettend mooi sneeuwde, is mijn lieve DH, kou-kleum eerste klas, met Charlotte naar het strand gegaan en heeft prachtige foto's gemaakt. Inmiddels is hij weer opgewarmd. Open haardje aan, iedereen lekker bezig met zijn/haar ding, dus...ik ga ook verder!

Fijn Weekend,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...