woensdag 28 september 2011

Bouwwerken

Vanwege het zonnige weer mijn boodschappen-rondje maar eens op de fiets gedaan! En dan zie je toch eigenlijk zo veel meer dan in de auto!!
Deze enorme hijskranen op nog geen steenworp afstand. Wat lijkt het mij lekker om daar eens een tijdje in zo'n cabine te zitten! Zie je het voor je; met een handwerkje op schoot, koppie thee erbij, en dan alles eens van boven te bekijken.

En dan ongeveer om de volgende hoek kom je deze bouwput tegen!!!! Wat een apparatuur!!!! Zo groots, zo eigenaardig.....betonspuit-slurfen....en de middelste foto, het lijken wel mini hovercraft bootjes.......
Ik ga maar weer verder met mijn eigen bouwwerken!!
 Bies zit er op. Nu nog met de hand vastzetten en een label maken....bijna af!!!!!

 Kussen; "alleen" nog de rand quilten en dan het fabriceren tot een kussensloop!! Binnenkort hebben we weer een dagje Uylenburg met de Bee, dan is er vast wel iemand die daar ervaring mee heeft ;)
En als laatste deze mysterie! De Friendship Sampler! Die wordt, al zeg ik het zelf, erg mooi! Het quilten is bijna af.........biesje, label en klaar!!!

Wanneer begint nu eens echt de herfst?? Het gure, natte en winderige weer!! En ook dan, ik beloofd het, zal ik mijn rondje fietsen!!

Groetjes,

dinsdag 20 september 2011

Van scones en andere zaken....

Het blijft leuk die huisdieren!!! 
Gisteren hadden we bee bij mij thuis, en voor die gelegenheid heb ik maar eens scones gebakken. Namelijk de bee is meestal bij de andere bee-leden. Ik heb het recept van Ann, Ann's Embroidery and Quilting - Journey !! En ze waren heerlijk!!! Lekker met een jam-metje en room, we hebben gesmikkeld!
Ik ben druk bezig met quilten, zowel op de machine als met de hand! Ik vind dat er nu maar eens een aantal projectjes afmoeten!

1) Het kussen, nog van de basiscursus, lang geleden -> alleen nog de randen quilten (hand) en het sloopje er omheen maken....
2) de Friendship Sampler -> alleen nog quilten, van de 12 blokken zijn er 5 inmiddels doorgequilt (hand)  en de bies er omheen....

3) My first Scrap -> alleen nog één rand uithalen en dan nog twee randen quilten (machine) en ook alleen nog de bies.....

Oeps,.....best nog veel!! Niet zeuren, nu beginnen!!!

Groetjes,

vrijdag 16 september 2011

Een nieuw setje....

........staat er klaar!! Ik moet er nog even een nachtje over slapen, waarom weet ik eigenlijk ook niet! Het gaat mij met name om de bloemenstof(rechts). Die vind ik zo mooi, maar die heeft een behoorlijk groot patroon, en heeft ook een aparte kleur, paars/bruin/aubergine, maar ik heb al wel een idee wat ik er mee ga doen. Ik heb al een tijdje een flirt met die stof, en nu ga ik de knoop doorhakken, want straks grijp ik mis. Er ontbreken naar mijn idee nog wat kleurtjes, maar die ga ik morgen (bij The Stitch Cottage) erbij zoeken!!! Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden!


Give Away alert!!
Ik ken Hilde via de Bee, maar sinds een jaar woont Hilde in Brazilie. Sinds dat zelfde jaar heeft zij een blog "Quilt and Boxes" en omdat haar blog nu ongeveer een jaar bestaat en zij haar 25.000ste bezoeker heeft gehad, heeft zij een give-away gemaakt!!! Ga maar snel kijken!! En nu ik dan toch bezig ben zal ik de give-away van "Vlijtige Handjes" ook noemen, ook omdat zij 25.000 bezoekers heeft gehad!!!!

Zo na deze nieuwsberichtjes, ga ik nu maar eens koken!!! De uithuis-wonende dochter is thuis, ik denk dat een voedzame vitamine-rijke maaltijd wel op zijn plaats is!!!!

Groetjes,

zondag 11 september 2011

Op kamers!!

Het is gebeurd....mijn meisje is de deur uit. Op kamer(s)!! Zij heeft de afgelopen weken een zeer roerige tijd achter de rug met een kennismaking's week in Leiden, waarin je kennis maakt met alle studentenverenigingen en daarna een ontgroening-periode van twee weken bij de door haar gemaakte keuze: Minerva. Een periode waarover je niet veel te horen krijgt, behalve dat het "pittig" is en die je een lifetime herinnering meegeeft.

Inmiddels is ook haar studie begonnen en moet zij het nu allemaal min of meer zelf regelen en organiseren! Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dat kan, maar ik kan je wel zeggen dat het verhipte moeilijk is!! Mijn "zorgen-voor.... instinct" borrelt over en focust zich dan op het nog thuiswonende kind (waarschijnlijk tot zijn grote ergernis) maar dat zal allemaal wel een keer normaliseren..........Is dat niet het "los-laat-proces"?
Gisteren met de grote zelfstandige meid boodschappen gedaan in haar nieuwe supermarkt. Ik zei nog gooi die kar maar lekker vol, mama betaald!, maar heel bescheiden en vooral allemaal huismerk........kwamen we weer bij haar thuis. En weet je wat ik tegen kwam.....jawel kruidnootjes.......en dan die met chocolade eromheen!!! Zoooo fout, maar zoooo lekker!!!!
Ondertussen zijn we ook nog wel quilterig bezig geweest, maar niet héél veel. Het topje van mijn Pink Patch Doll quiltje is af, nu nog een achterkantje zoeken. Ben ik mijn Friendship Sampler aan het quilten, en ben ik bezig met mijn huisjes!

Voorlopig nog stapels om af te maken!!! Wat mij betreft mag de herfst echt doorbreken....

Groetjes,



donderdag 1 september 2011

Van alles wat.....


Herinnert u zich deze nog????? JaJa Jippie de top is af...  en ik kan hem helaas nog niet laten zien! 
Pas als hij helemaal af is, dan is het showtime!!!         

En ook bij mijn Scrappy is het einde in zicht.....nog drie blokken!! Het gaat steeds beter, maar ik moet zeggen dat ik iedere keer maar 1 a 1 1/2 blok per keer doe, want ik vind het een beetje saai met rechte banen achter de naaimachine!!! Maar met free motion quilten schijnt dat niet zo te zijn! Volgens Patsy is het "really fun, I mean really, really fun..."


Het is zo leuk om af en toe de youtube filmpjes te bekijken. Op het ene filmpje val je meteen in slaap, bij het andere filmpje versta je er niets van, en weer andere zie je er niets van enz enz!!!! Maar soms heb je ook een goed filmpje te pakken. Bij Patsy moest ik alleen maar mee glimlachen!!!
Ben benieuwd naar les 2!!

Have fun today ( I mean really have fun today!)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...