woensdag 30 november 2011

Orca Bay Update

Het ziet blauw voor mijn ogen!!!
Dit is zó leuk om te doen!!! Tussen de precicie werkjes door.
Het voelt als op een lege snelweg, flink het gas erop en een lekker muziekje op! (Prince, Pink Floyd of Kings of Leon) Gaan Gaan Gaan Gaan!!!

Je neemt een stuk papier (telefoonboek, patroonpapier) en knipt het benodigde vierkantje uit. Stroken stof in gevarieerde maat (tussen de 2" en 0,50") en dan op de paper-piecing manier je vierkantje vol stikken met een kleine steekje en ik gebruik (afgekeken van mijn orca-bee-maatje Anita) een jeansnaald. En het lekkere eraan is dat het niet uitmaakt of je smalle of brede strookjes neemt (binnen de gegeven marges) en of je recht of schuin stikt!!

Ik moest er 54 maken, ........nou die heb ik al!!!


Vanavond hebben we de SintBee bij mij! Dus showtime van onze jubileumquilt! Ben benieuwd. Morgen zal ik jullie die van mij laten zien en zal ik ook bekend maken wie de gelukkige is van mijn give away!

Tot morgen.
Hubertine

zondag 27 november 2011

MuizenBee

Vandaag hadden we weer muizenbee!! Zo gezellig, lekker kleinschalig fröbelen, ondertussen beetje piepen als het niet naar de zin gaat, uitkijkend voor de grote gevaren, laverend door de valkuilen, een vreugdedansje als het weer goed gaat en tussendoor een beetje eten en drinken!!! 
Dit zijn de muisjes!!! Mijn moeder en zus!!
En dit is wat er gemaakt wordt!!

Met de Kerst zal deze prachtig, schattige, quilt niet af zijn, maar we zijn een heel eind!!! 
Daarbij moet ik wel even extra vermelden dat onze moeder het leeuwendeel aan klein priegel-applicatie-werk voor haar rekening heeft genomen (gekregen)!! De zus is meer van de stitchery en ik van het patchen! Zo hebben we allemaal onze taak en voorkeur. Mam, als we jou niet hadden.....dan was deze quilt de eerst volgende 5 jaar niet af geweest!!

Groetjes, 
Hubertine

zaterdag 26 november 2011

Omdat er gisteravond....

.....een feestje was voor Diederik zijn verjaardag, zijn wij het huis uitgevlucht!
Eerst heerlijk gegeten, buffelmozzarella met gegrilde groenten, en daarna steak of Black Angus...


Echt jammmmmmiiiiieeeeeee!!!! Daarna naar de bioscoop, naar Nova Zembla!!! 3D, en daar zit je dan met z'n allen met zo'n brilletje op, die de hele tijd van je neus glijdt.  De film was oké, maar ik vond 'm niet echt overweldigend en het 3D....ach......vind het niet heel veel toevoegen! Geef mij maar een "ouderwetse" film waarbij het hele beeld scherp is en niet alleen de voorgrond! 
Oei....dit klinkt wel een beetje alsof ik van een andere generatie ben, of is dat ook echt zo?

Vandaag een beetje last van low-energy!!! (hahahaha....niet meer gewend om uit te gaan, en pas om 2.00 te gaan slapen) Toch wil ik zo graag verder met mijn Orca Bay!! Misschien een beetje voorbereiden.....

Fijne dag,
Hubertine


vrijdag 25 november 2011

Feest


Feest!! ...vanmiddag 170 blokjes afgemaakt voor de Orca Bay!! Ben benieuwd naar stap 2, die vandaag bekend wordt gemaakt! Voor het hele project hadden het er 224 moeten zijn, maar dat is mij iets te veel!!
Heb wel een beetje hulp gekregen!
En vandaag een jarige!!! Hij is nu 16 jaar!! HieperdePiepHoera!!! Vanavond een feestje thuis!!!
16 jaar: je eigen biertje kopen, zelf je vuurwerk mogen kopen, toegang tot de 16+ feesten en zo zullen er nog wel meer pluspunten zijn ( en vast ook min-punten)
Wij vieren ons feestje buitenshuis, althans lekker ergens eten en dan naar de bioscoop!!!
Fijne dag!!!
Hubertine

dinsdag 22 november 2011

96,97,98,99,.......100??

Sinds april 2010 schrijf ik met regelmaat een blogje over het wel en wee van Huize QuiltWel!! Meestal gaat het over mijn gefröbel en soms over de familie inclusief onze Teun. Soms schrijf ik vaak, en dan door tijdgebrek wat minder vaak. Maar ik vind het leuk om te doen, maak tijd om andere blogs te lezen en te reageren en het is ook héél leuk om jullie reacties te ontvangen! Nu, met bijna 100 volgers en misschien nog wel veel meer niet-geregistreerde volgers is het tijd voor een give away!!!! Jabadabadoe!!!

Maar hoe? Wat? Wanneer? Wie???? Hemeltje......dat vergt weer denk werk!!!!  Weet je wat??? We houden het simpel!!!

Ik maak een otedama......een wat?? Ja een otedama!! Van oorsprong een Japans kinder spelletje met beanbags. En dat zakje is nu niet gevuld met bonen maar met lavendel, en kan je lekker in je kast tussen je kleren leggen!

Wat moet je er voor doen? Niets!!! Gewoon lekker elkaars blogs blijven lezen, elkaars werk bewonderen!! Andere laten intreseren voor deze geweldige hobby. Soms een idee opperen, kennis delen, elkaar inspireren en vooral verder fröbelen. Als je mee wil doen laat dan een berichtje achter, vóór 1 december, met jouw favoriete kleur. Wie weet heb jij dan zo'n lekker geurig bolletje met de Sint.

Een fijne (heldere) dag allemaal!
Hubertine


P.s.: Orca Bay zandloper-stand staat 110!!



zondag 20 november 2011

Een vroege dag!!

Terwijl iedereen op zondag uitslaapt.....is het hier in huize QuiltWel alweer een vroeg dagje!!
Om 4.30 wakker (klaarwakker) en dus maar opgestaan!!!! Om 6.00 DH gewekt, hij moest vroeg op vanwege sportieve activiteiten op het water.......en boven ligt er nog één te slapen!!!!

Deze week mijn jubileumquilt afgemaakt, de bies zit er, op een paar steekjes na, ook op. Dat was wederom voor mij een zwaar laatste-loodje. Ik heb namelijk een rand met blokken, en dacht daar mooi recht de bies op te krijgen.....nou mooi niet!!!!! Na een aantal pogingen, is het nu een gevalletje Pech!!!
Omdat ik, net als jullie, "niet zoveel te doen heb" (toch?).....dacht ik....."kom, ik ga eens meedoen aan de jaarlijkse mysterie, Orca Bay van Bonnie Hunter" Uiteraard weet ik nu al dat ik dat niet ga redden, maar zo zijdelings eens wat proberen, te volgen en een halfbakken poging wagen, leek mij wel wat!!! Gisteren begonnen met de zandlopertjes, eind maat 2,5" incl.naad, je hebt er maar 224 nodig!!! Ik heb niet eens zoveel restjes stof!!!!! Hellluuuuppppp...........waar begin ik aan!! Misschien dat ik het e.e.a. halveer, dan wordt het volgens mij ook prachtig!!
Dit zijn er 50....nog een heleboel te gaan....

Het is zoals ik ben....impulsief stort ik mij er in, en we zien wel waar het schip strandt!!!!
Een fijne dag allemaal! Ik ga aan de koffie, ben tenslotte al een tijdje op!!

Hubertine

maandag 14 november 2011

Een klein affootje voor in de trofeeënkast!

Phyllis van onze bee had voor haar verjaardag een partijtje georganiseerd!!!Niet alleen maar zitten, eten en  kletsen met een werkje in de hand, maar echt wat doen!!! Zie hier het resultaat!!!!
Zij had zich verdiept in het wel en wee van een apple-core en wilde dat graag met ons delen!!! Als gewillig slachtoffer ........Wij vonden dat helemaal niet erg.......kijk maar.....
Negen speldenkussentjes in spé

Met een lichte vorm van zelfverheerlijking heb ik mijn eigen Trofeeënkast gemaakt, een nieuwe pagina op mijn blog! Nog niet alles staat erin, zoals bijvoorbeeld mijn FriendShip sampler en mijn huisjesquilt(bijna af). En er zwerven door het huis nog wel meer kussentjes, groot en klein, en borduurwerken van langer geleden. In de loop van de tijd zal ik ze erin zetten.......om aan jullie te showen.

Genoeg nu op mijn alptop geknutseld, tijd voor huishoudelijke klussen!!! (bbbbbbèèhhhhhh)

Een fijne dag, 
Hubertine


vrijdag 11 november 2011

Eigen plekje.....

Ik heb weer eens gewoon een blokje gepatched voor deze stapel!!! Eigenlijk nog steeds het lekkerste werkje. Blokje uitzoeken, dan lekker rommelen tussen al mijn lapjes.......welke kleurtje, welk patroontje......
Dan de lapjes snijden en heerlijk op het bankje, "mijn plek", het in elkaar zetten!
Mijn Plek....opgeruimd!!!
Mijn Plek......kennen jullie dat? In de huiskamer hebben wij twee banken staan. Ik zou natuurlijk overal kunnen zitten, maar nee......er is maar één lekkere plek....en daar zit ik!! Iedereen is er inmiddels aangewend, mama's plek!!  Soms is het zo'n troep rondom mijn plek dat andere er niet eens kunnen zitten. Of WILLEN zitten, er liggen namelijk ook nog wel eens verdwaalde spelden....oeps.... en dan heb je misschien  een speld in je ........

Fijne dag allemaal!
(op ons lekkere plekje)

woensdag 9 november 2011

Sssstttt......

Ook al horen jullie even niet zoveel van mij......ik ben wel hard bezig!!! Het frustrerende is dat ik bezig ben met iets waarvan ik niet te veel wil laten zien. Het gaat om het jubileum-quiltje van onze bee! De top is af, en ik heb vandaag een groot gedeelte gequilt op de machine!! 30 november hebben we onze jubileum-quiltjes avond!!! Daarna.......zal ik het jullie showen!!!! Dusss, nog even geduld!

Wat wél af is,.....is niet door mij gemaakt......althans wel geschreven maar niet zo mooi gedrukt,....mijn eigen boek........
met een heerlijke winterse voorkant,
 .....mijn eerste helemaal met de handgemaakte quilt.....
 ......en mijn gedachtestokje die ik in december kreeg....
en een kleurrijk huiselijk achterkantje!!!!


Ben er heel blij mee!!!

Groetjes,
Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...