maandag 24 september 2012

Het uiteindelijke resultaat......

van dit snijden, is deze naaimachine mat!


Terwijl het buiten aardig herfst wordt, heb ik zondag deze mat in elkaar gezet. Een ideale mat! Je naaimachientje staat lekker zacht én van die heerlijke vakken voor je schaar, klosjes, spoeltjes etc. Het patroon komt van Jantine,via Urban Style verkrijgbaar, maar ook via The Stitch Cottage! Ik heb mijn mat zonder applicatie bloemen gemaakt, maar dat komt omdat ik het gisteren persé af wilde hebben. Maar, wie weet komt er nog wel eens een mooie bloem op.
Ik heb een andere zorg; ik krijg mijn machientje niet meer goed ingesteld. Als ik een blokje naai kan ik zo de draad eruit trekken, en hij lust. Ik krijg het niet goed op de foto, maar volgens mij moet de draadspanning lager. Ik heb al aardig wat proeflapjes gemaakt, en de draadspanning van 1 tot 9 ingesteld maar ik krijg er geen vloeiend stiksel mee :(

.........Hellup!..............

Misschien maar mijn favoriete naaimachine-man inschakelen.......?!

Heeft iemand nog een tip?

Groetjes,
Hubertine

donderdag 20 september 2012

Géén tijd....

.....eindelijk begonnen aan een klusje! 
Een héél lang uitgesteld klusje...

Restjes snijden, snijden, 
in repen of
1,5", 2", 2,5" vierkantjes!

Groetjes,
Hubertine

vrijdag 14 september 2012

Mullet again!

Zaterdag 8 september was het zover! Mullet trad weer op in 't Paard in Den Haag. Dit keer in het voor-programma van The BreakfastClub. Het was weer ouderwets, hard, leuk, goed, veel rock, nog meer roll,  energiek, amuserend en verrassend! Dát krijgt niet iedere band voor elkaar!
Verrassend omdat er een gastoptreden was van Trienke San Giorgi op haar elektrische altviool. Het nummer The Captain, wat al een fantastisch nummer is, werd hiermee nog specialer! Het oorverdovende applaus was dan ook zeer verdiend!
 Beetje mosh-pitten!! Niets voor mij, beetje eng zelfs. Maar het is gewoon het goede duw en trek-werk!
 Lekker rokerig. Niet dat er binnen gerookt mag worden, maar daar heb je van die leuke apparaten voor!
En om een goede foto te schieten is nog aardig ingewikkeld, het is er behoorlijk donker en die Mullet- mannen staan niet bepaald stil.

Mullet  heeft ook in de vakantie niet stilgezeten. Zij hebben een video gemaakt bij het nummer The Captain. Een week hebben zij zich verschanst op Schiermonnikoog en hebben daar deze video gemaakt.
Daarnaast hebben zij zich een aantal weekenden opgesloten in de studio en zijn de mannen bezig hun debuutalbum "Down with the Ship"te maken. Mocht je nu héél nieuwsgierig zijn geworden, 10 november a.s. in het Musicon Den Haag, is de presentatie van hun album.
Ik ben er in ieder geval weer bij!


Groetjes,
 Hubertine

maandag 10 september 2012

Girls in action!

Het is weer tijd voor mijn FeatherWeight(Comfort)Quilt update! Want ondanks dat het mooi weer is, er een hoop geregeld moest worden, iedereen weer naar school en aan de studie is, er een fusie-quilt is gemaakt, hebben de Feathergirls niet stil gezeten. The Duchess & Black Beauty hebben toch flink weer wat lapjes gestikt.

Het resultaat :
 en de blokken tot nu toe:
Het is gewoon heerlijk om af en toe een paar combinaties uit te zoeken, te snijden en dat dan klaar te leggen om op een goed moment drie-vier blokjes te stikken samen met de perfect snorrende Black Beauty.  Heerlijk!

Daarnaast ben ik ook bezig geweest met de Jules. Vorig week zijn Phyllis en ik naar Dorry geweest om te kijken naar de Jules die José heeft gemaakt. En wat is ie leuk!! Echt zó motiverend om hard door te gaan.
Maar ja, zover ben ik nog (lang) niet. Ik heb blok 3 af. Weten jullie nog, dat blok waarbij ik de verkeerde malletjes had gebruikt! Zo Suf!! Maar het is goed gekomen.

Inmiddels een begin gemaakt aan blok 4. Ik heb alleen nog niet de juiste schapenvachtjes gevonden. Dan maar verder met blok 5. Even moet er nog worden nagedacht over de beste achtergrond! Maar de (juiste) malletjes zijn al getekend en geknipt.
En zo gaan we lekker verder. Nu we waarschijnlijk de laatste zomerse dag hebben gehad kunnen we ons weer in huis ingraven met al onze lapjes, draadjes en ideetjes! Ik kijk er naar uit!

Groetjes,
Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...