vrijdag 23 juli 2010

Tijd....tijd....tijd.....



Links mijn aankopen die ik gisteren heb gedaan in Brielle. Nog wat lapjes stof, kleinen hexagonnetjes, en een aunt Beckey. Aangezien ik altijd quilt met behulp van een theelepeltje leek mij dit een aardig hulpmiddel i.p.v. het lepeltje. Ben benieuwd hoe dat werkt! Rechts zijn nog twee applicaties die ik gemaakt heb voor mijn eigen sampler.

En dan even een update van het boxkleed.......het duurt wat langer dan verwacht, niet omdat het zo'n ingewikkeld patroon is maar vanwege....het ene.....element......TIJD! (en dan is ie nog niet helemaal prima) Maar goed......dat probleem hebben we denk ik allemaal! Aan de achterkant doe ik deze roze snuggles stof en die koop ik hier. Dan ga ik het boxkleed doorpitten en klaar is deze kees!!! pffff...en de dreumes, die loopt misschien al.....!!

Hadden jullie deze al gezien? Hij is al een paar weekjes af maar ik heb nog geen tijd....(het wordt afgezaagd) gehad om 'm te sandwichen.

Deze heb ik ook weer met de hand gemaakt! 

Eigenlijk doe ik dat het liefst, maar ja ......dan duurt alles weer wat langer.....en dat kost...tijd

én dan wil ik inderdaad beginnen aan the American Schoolgirl Club....ach wat in het vat zit verzuurd niet.......

én dan ga ik ook nog met vakantie, maar dan gaan er allemaal handwerkjes mee, bijvoorbeeld mijn hexagonnen-kippen-project, mijn patchwork Blocks from the Past en het schoolhuisjes miniquiltje van Kathy.





donderdag 22 juli 2010

Quality Time

een heerlijk mosseltje aan het peuzelen

Een leuke dag samen; eerst naar Brielle, naar 't Quiltgebeuren, daarna nog wat rondgeslenterd, lekker wat gedronken en geluncht en 's avonds samen met mijn lieve Lotteke mosselen gegeten!  

A nice day with my daughter, first we visit Brielle, the quiltshop 't Quiltgebeuren, after that we shopped around  and in the evening, together with my dear Lotteke, we ate mussels!


dinsdag 20 juli 2010

Jack in the Box...en een klein huisje!



Een nieuw blok. Gewoon omdat ik 'm leuk vond. Hij komt uit mijn nieuwe boek die ik vorige week gekocht heb (zie 17 juli). Zo wil ik af en toe wat blokken maken en verzamelen om dan later als een sampler in elkaar te zetten. Zo kan ik bijvoorbeeld af en toe ook een log cabin maken of een drunkard's path, of een leuke applicatie die ik tegenkom.
A new block, because I like to make them! I made this block out of my new book. I'll collect my blocks, log cabin, drunkard's path, to make a sampler.

Dit schattige huisje komt uit het boek van Kathleen Tracy, Prairie children and their quilts. Zo schattig om te maken. Het wordt een mini quiltje met vijf van deze huisje. This little cute house I made from the book by Kathleen Tracy. It will become a  mini -quilt with five little houses 


Iets anders; ik kom er achter dat mijn weergave van mijn berichten op een Windows pc er anders uit zien dan zoals ik het maak en zie op een Macbook. Zijn er andere die dat probleem ook hebben? En ik heb nog steeds moeite om de foto's goed geplaatst te krijgen. Ik krijg er met moeite twee naast elkaar of alle tekst vliegt weer van hot naar her! Heeft iemand nog handige suggesties?

En.... DD is weer veilig en wel thuis en heeft natuurlijk een gigantische leuke week gehad!
DD is safe home again and had a wonderfull holiday!

Groetjes
Hubertine

zaterdag 17 juli 2010

Nog één nachtje....

......en dan is mijn meissie weer thuis! de week is voorbij gevlogen. Gelukkig maar. Man en zoonlief zijn gisteren vertrokken, dus ...idd...ik ben even alleen thuis. Niet vervelend hoor!!! Ben met van alles tegelijk bezig...en heb mijzelf even verwend! Kijk maar...  One more night and my "little" girl is back from holiday! Now I'm home alone, DH and DS left on holiday yesterday.
 Two nice books, I bought for myself.

Het linker boek is zo leuk omdat daar veel blokken in staan met verschillende maatvoering. Misschien ga ik daarmee een eigen sampler maken! Ambitieus plan! Maar ik vind het gewoon heerlijk om allerlei blokken te maken. Het rechterboek kon ik ook niet weerstaan, en ik viel eigenlijk voor het huisjes quiltje......zo schattig en gelijk ook een leuk projectje voor de vakantie!
The left one I like because the blocks are given in different sizes and the other because of the little house quilt. A nice project to make on vacation. 




Daarnaast heb ik ook nog stofjes gekocht om mijn 
voorraad aan tevullen.......was het nodig....??.... maar ben er wel blij mee. 
Also I treated myself on a several fabrics. Do I need them....??? YES ofcourse...






Nu nog even wat patchen, en dan lekker naar bed. Morgenvroeg naar Rotterdam om de Lot op te halen. 


Groetjes
Hubertine







zondag 11 juli 2010

Klein vogeltje....?!

Wat een mooi weekend hebben we weer! Mooi weer en hopelijk een mooie wedstrijd voor straks! Zijn we er allemaal klaar voor? Op quilt gebied eigenlijk niets te laten zien, dat komt eigenlijk een beetje door de vakantie en het weer. Eigenlijk ook een beetje een quilt vakantie. Ben bezig te bedenken wat ik ga meenemen op de vakantie en ik denk dat het een mini quiltje wordt, met de hand en dan allemaal verschillende blokken. De middelen die ik heb zijn een beetje gelimiteerd, dus het wordt wel handwerk.
What a beautiful weather. Again! And hopefully a good match for later this day! On quilting field i've got nothing to tell. Like a quilt-holiday. I'm thinking about what to take with me on holiday, it will be handwork because the recourse are limited.


Vrijdag heb ik mijn grote meid op de bus gezet naar Lacanau. Ze is 10 dagen met vriendinnen naar Lacanau op surfkamp. Ben benieuwd hoe ze het heeft!! Vast wel heel erg fantatisch. Maar ik mis haar wel!
Last Friday my DD went on holiday with a few friends on a surf beach holiday. I'm curieus to her stories. I miss her!



...verder een klusje voor Diederik! Even in de mast om het vlaggenlijntje er doorheen te halen... Best 'cool' daar zo boven....;-)  A nice 'cool' job for DS.


Vanochtend zag ik dit vogeltje. Het viel mij op omdat hij/zij zo klein was. Normaal gesproken zitten er van die grote meeuwen. Snel even een foto maken om op te zoeken wat voor een vogeltje dit is. Of weet één van jullie wat dit voor een typje is? Niet veel later kwamen we er bij toeval achter dat er een nestje was gebouwd in de giek onder de huik in het zeil. Een klein ieniemienie nestje. Ik denk nu dat dit het nestje was van dit kleine onbekende vogeltje...maar helaas birdie, je zal even een ander plekje moeten zoeken. Ik heb het nestje verplaatst naar het dichtstbijzijnde bosje. Het is te hopen dat hij/zij het vindt.


This morning I saw this bird. It surprised me because he/she was so small. Normally there are such large skulles. Is there somebody how knows what bird this is? Not much later we found a nest that was built in the boom under the hood of  the sail. I now think that the nest was from that little birdie. I have moved it to the nearest bush. I hope she/he will finds it. 


Groetjes,
Hubertine

maandag 5 juli 2010

Echt Vakantie :)

Nu hebben ze echt vakantie! En ook dat is weer een leuke tijd. Rapporten zijn opgehaald, de één gaat naar 5havo en de ander naar 3vwo. Gezellig je kinderen om je heen, lekker kletsen, of mee boodschappen doen, of samen naar de krantenbak lopen. Of een keer samen lekkere dingen maken voor de lunch....afspreken in de stad, snuffelen in de uitverkoop! En soms zie ik ze weer 2 dagen niet, op stap met vrienden, en dan daar blijven slapen!  Heerlijke tijd, maar ook een beetje chaotisch.
Maar daar profiteer ik ook van door ook mijn ding te doen, en niet meteen op te ruimen, dus.....de eettafel is bezaaid met stofjes, patronen, naaimachine, garen, snijmessen en de grote snijmat.....

Inmiddels weer drie blokken verder, linksboven Hovering Hawks, linksonder Ocean Waves en rechtsonder Birds in the Air. Ik heb nu 24 blokken af van de 72....dus nog 48 te gaan, en het is zo leuk om te doen, iedereen keer weer (nog steeds) een feest om een nieuw blok te beginnen. Misschien dat ik overweeg om ook alvast de sashing eraan te maken, maar ik maak de blokken met de hand, en de sashing, met ook nog hoekblokjes, wil ik met de naaimachine doen, dus dat wordt gewoon af en toe een avondje rammelen.

Nog even een update van het boxkleed, heb nu 6 blokken af en het wordt een lief roze kleedje! Ik hoop dat hij bij de kersverse moeder ook in goede aarde valt. Best moeilijk om iets voor iemand anders te maken. 

Now the children have really their summer holiday! A good time to do nice things, to have time for each other, to do (small) things together. But sometimes I don't see them for two days, because they are with friends. And that is okay too! A nice time and a bit chaotic. But I also take advantage of that to do my things...the table is covered with fabrics, patterns, sewing machine, knives etc etc.Meanwhile I finished three blocks, the Hovering Hawks, Ocean Waves and the Brids in the Air. I now have finished 24 blocks, still 48 to go. It's still a party to make a new block, to find the right fabris. I consider to do the sashings in advance, but I make the blocks by hand, and the sashing ( with corner pieces) by machine, so that will be an evening on the machine. Yet an update of the playmat, I have made six blocks and it looks very nice (and pink). I hope that the new mother likes this playmat. Nice holiday to you all.

Groetjes
Hubertine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...