zondag 31 oktober 2010

Morgen weer naar huis....

Nog even een paar sfeer foto's. De foto van het huisje rechtsboven wordt misschien hun nieuwe uitdaging: het gastenverblijf, ook dat zal totaal gerenoveerd moeten worden. Morgen rijden we weer naar huis, naar man en kinderen! Ook leuk! Vandaag de hele dag buiten gezeten in het zonnetje, gelezen en gepatched, wat wil je nog meer!

Groetjes,

zaterdag 30 oktober 2010

Een impressie.......

La Peche Piron
oktober 2010
Een impressie van La Peche Piron. Mooi he!?

vrijdag 29 oktober 2010

La Peche Piron, Montaigut, Puy de Dome



Gisteren samen met mijn zus en haar man vertrokken naar Frankrijk! Heerlijk 3 dagen luieren, relaxen, klussen en handwerken. Uitslapen, opstaan, beetje rondrommelen, hondje uitlaten, ontbijtje (wordt voor me gemaakt) haardvuurtje, lezen, borduren, patchen.........pfffffff klinkt dat niet heerlijk!! Eénmaal per jaar een verwen weekend! Mijn zus en haar man hebben sinds 5 jaar dit huisje, en gaan er minimaal één keer per maand een lang weekend heen en klussen zich een slag in de rondte! Alles doen ze zelf. Op haar weblog staan foto's vanaf het begin. En ik.....ga zo verder met mijn SFC. De nieuwste van Gerda al gezien, heb alleen geen printer hier. Nu heb ik even de tijd om achterstallig werk in te halen! Sorry Bregje....ik heb je omgetoverd tot een Teun!
......strijkijzer nog niet gevonden ;o)
Groetjes,

zondag 24 oktober 2010

Aaien, nadenken, rekenen en snijden!

Weten jullie nog van mijn gift van mijn DH? Die mooie fatquarter bundel, Park Avenue, 3 Sisters van Moda? Ik heb die mooie bundel iedere keer opgepakt, geaaid, uiteindelijk lost geknopt, uitgestald, gemixt en weer samengebundeld, en dat zo'n paar keer!! Totdat DH een keer zei:"ga je er ook nog wat meedoen?" Lichtelijk verbaasd....??., want ik was er toch mee bezig? toen toch maar bedacht wat ik ermee kan gaan doen!

Na het maken samen met haar van deze quilt had ik het idee dat het toch wel eens een uitdaging zou zijn om op de naaimachine zo'n grote quilt te maken voor op ons bed (afmeting wordt 2.30m bij ca 2.60m!)
Maar welk patroon neem je dan? Aangezien ik de stof door zijn patronen zo mooi vind wilde ik het eenvoudig houden zodat dát er juist mooi uit komt. Het wordt een nine patch patroon afgewisseld met effen blokken. Na een tijdje rekenen (een lang tijdje...want rekenen is niet mijn ding;-)) en wat controles door deze en gene, was ik er uit. Het worden het blokken van 8,25"! 10 rijen van 9 blokken, 45 effen en 45 nine patch blokken. Voorlopig ben ik aan het snijden, maar ik kon het niet laten om al een aantal blokken in elkaar te zetten en het wordt héél erg mooi! Hier alvast een voorproefje! Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden......

En ondertussen moeten we ook nog een naam verzinnen voor deze quilt in wording!

Nog een fijne dag!
Groetjes,

woensdag 20 oktober 2010

Haarlem

De dagen bij The Stitch Cottage op de handwerkbeurs in Ahoy waren berengezellig! De hele dag druk bezig met allemaal quiltliefhebbers en borduursters. Ook waren er vele die de SFC quilt kwamen bewonderen. Allemaal verschillende positieve reacties, de één dacht dat de quilt kleiner was, de ander juist groter, andere vonden de kleuren in het echt beter en de twijfelaars werden toch over de streep getrokken om alsnog mee te gaan doen, en ga zo maar door!  Zaterdag, aan het einde van de dag, waren we moe maar voldaan.
Zelf heb ik ook nog even, tussen de bedrijven door, over de beurs rondgeneusd. En ik ben ook Hoooked! Ik ben reuze benieuwd hoe dat werkt, en vond het er zó grappig uitzien dat ik mij heb laten verleiden tot de aanschaf van deze megabol en haaknaald! Ik zal jullie op de hoogte houden. Volgende week ga ik met mijn zus (ook aan de zpagetti) naar Frankrijk en gaan we samen freubelen! Ook heb ik nog twee stukje borduurlinnen "van de rol" gekocht. Prima maatje voor een klein borduur of stitchery werkje.



Gisteren met Lot naar Haarlem geweest. Allereerst omdat we er nog nooit geweest waren, ten tweede omdat daar ook een Quiltwinkel zit en ten derde (of misschien ook wel "ten eerste") omdat daar een Hogeschool zit met een studie richting waar Lot interesse in heeft. En dan moet je natuurlijk wel weten of Haarlem een stad is waar je eventueel op kamers zou willen wonen. .........Nou!!.........ik zou het wel weten!!!
Aangezien wij nogal "huismusserig" zijn aangelegd duurt het even voor we de beslissing hebben genomen dát we gaan. Ca.12.00 waren we in Haarlem. De auto geparkeerd in de garage hartje Centrum Haarlem, lekker luxe! (en duur, de schuld van de TomTom) Vervolgens heerlijk geluncht op de Grote Markt, en daarna een paar uur rond gehobbeld, want ivm haar hechtingen liep Lot niet echt flexibel. Maar ik fungeerde als haar steunpilaar:) Uiteraard langs de Sampler geweest! Een leuke quiltwinkel! Maar ik heb mij ingehouden en niets gekocht! Goed he! Daarna nog langs enkele hofjes gelopen, diverse steegjes ingegaan en leuke winkeltjes bezocht. Kortom sfeer proeven! Rond 16.00 stopte het niet meer met regenen en zijn we terug gekacheld! Een gezellig dagje, missie geslaagd!


Vandaag een dagje thuis! Een dagje stitchen, patchen en quilten. Ook ben ik bezig met het ontwerpen van een 2 pers.bed quilt met mijn fatquarter bundel. Geen spannend ontwerp, maar er moet natuurlijk wel even goed over nagedacht worden vóór het mes erin gaat!

Mijn SFC blok 2 is ook af (eindelijk!).


Fijne dag!

vrijdag 15 oktober 2010

Handwerkbeurs.......

Vandaag op de handwerkbeurs Sandra geholpen in haar oergezellige stand! Nr. 76. Als ik jullie was zou ik zeker langsgaan. Zien jullie die mooi herfstquilt daarachter hangen.....?
En als jullie de SFC-quilt live willen zien moet je morgen maar kijken op de beurs bij de stand van de The Stitch Cottage, want hij hangt daar :)....hij is echt héél mooi! Nu ga ik nog snel blok3 downloaden.

Vannacht om ca. 02.00 DD ophalen van haar reis naar Andalusië....pffff...niet vergeten mijn wekkertje te zetten, want ook meisjes van 16 vinden het nog steeds leuk als hun papa of mama hun staan op te wachten. Nu zeker! We werden vanochtend vroeg gebeld dat ze bij het uitgaan gisteravond in glas is gaan staan (dwars door haar NIEUWE Uggs heen) en dat ze in het ziekenhuis is gehecht......de zielepiet! 
Dus straks lekker knuffelen!  Dan hopelijk nog wat uurtjes slaap en dan morgen nog een gezellige beursdag! Wellicht tot daar!

Ik kan het niet laten! Hier komt er dan nog eentje:
wat een heerlijk prullenmandje.......

Groetjes en fijn weekend!

zondag 10 oktober 2010

10-10-10

Wat gaat de tijd toch snel, en we hebben vandaag weer zo'n leuke datum. Zullen er veel stelletjes trouwen vandaag? Kan dat op zondag? Vast wel op deze zondag!

Wat ga ik doen vandaag? Ik hoop niet veel. Hebben best een rare week achter de rug. Mijn schoonmoeder is overleden, en in verband met DD haar vertrek met school voor haar culturele reis naar Andalusia hebben we vrijdag de begrafenis gehad. Héél mooi en heel besloten. Het was een mooie dag.

Echt veel heb ik niet gequilt, gepatcht maar ik heb wel het eerste SFC blok af. Althans hij was af, maar ik heb er een kleine aanpassing opgemaakt, en die is bijna klaar. Vond 'm daarna iets "voller"! Mijn streven is vandaag ook aan blok twee te beginnen!

Vanmiddag ga ik mijn meissie naar de bus brengen en dan moeten we het een weekje zonder haar doen! Maar ach,.... aangezien de tijd voorbij vliegt zullen we dat ook wel overleven. Gisteren zijn we in ieder geval samen gezellig naar de stad geweest. En zij heeft haar slag geslagen.....een nieuwe spijkerbroek én nieuwe Uggs. Uggs schitterend ingepakt, tas met een mooie strik! En raad eens wie dat ook heel boeiend vond......
Tot snel weer!

vrijdag 1 oktober 2010

Blocks from the Past

Corn and Beans

28 Blocks
Weer een klein update-je van mijn project BftP...
Het schiet op het moment niet echt op vanwege drukte met werk en de vele andere projecten zoals de swap en nu de Stitching for Christmas.

Het is dus nu even een "hollen, rennen vliegen" periode, máár ik heb wel met mijn mamsie afgesproken om zondag lekker samen te gaan patchen. Helaas kon zuslief niet :(

Hé .....hebben jullie al gekeken bij Ellie gekeken? De eerste stitchery van de Stitching for Christmas is te downloaden. Zooo leuk! Ga vandaag meteen beginnen.

Nog even een uitsmijter.......er valt een hoop te "snuffelen" aan een Pfaff........maar dat schijn ik niet te mogen, maar ik doe net alsof ik het niet begrijp ;o)
Teun
Fijne dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...