maandag 29 november 2010

Een echte winterliefhebber!

Hmmmm een heerlijk weekend gehad! En dat komt mede door het weer! Ik ben een echte winterliefhebber. Koud weer, flink ingepakt, af en toe een sneeuwvlokje..... en dan bijvoorbeeld na een hockeywedstrijd gekeken te hebben, thuis lekker warme chocolademelk of een heerlijke bak thee....voor de openhaard.....hmmm, handwerkje erbij en ik ben in mijn nopjes!
Zaterdag (en de dagen ervoor) weer 3 Blocks from the Past gemaakt! Ik vind dat toch het leukst om aan te werken, het patchen. Iedere keer opnieuw stofjes uitzoeken, op maat snijden en dan met de hand in elkaar zetten. Maak kennis met de Yankee Puzzle, Hourglass en Aunt Sukey's Choice. (de Hourglass gaat nog wel in de revisie, de punten sluiten niet goed). Dit geeft mij veel voldoening!


Zondag ben ik met DH het water opgegaan, het Grevelingenmeer. Even een tourtje, genieten van het weer. Een blauwe lucht en zo'n temperatuur rond het vriespunt. Dik ingepakt, laagje over laagje over laagje! Voor mij echt genieten. Op de terugweg wat gegeten bij een strandtent aan de Brouwersdam, de Kous!
....en op de terugweg bij Jeannet langsgereden. Gewoon zomaar op de bonnefooi! We reden naar huis en zagen de verkeersborden richting haar woonplaats/minicamping en toen zonder al te lang nadenken (anders zou ik niet meer durven) gewoon langsgereden. Het was een leuke verrassing, en wat heb ik veel mooie quilts en andere werken van Jeannet gezien. In het echt zijn ze nog veel mooier! En wat een heerlijke omgeving. Tja, als een echte stadse, vind ik een weiland met koeien, of een veld met spruitjes algauw fantastisch.  Ik kan eindeloos mijmeren over als ik later groot (ofwel oud) ben, dan staat mijn huis ook in een landelijke omgeving met eindeloos uitzicht, wel aan de kust en een provinciale stad op afzienbare afstand te bereiken. Naief? Geen idee, maar tijdens bijvoorbeeld het quilten is het een aardig tijdverdrijf. Aangezien wij op weg naar huis waren en de kinderen op ons zaten te wachten zijn we niet heel lang gebleven, maar ik had het gevoel dat we nog heel wat te kletsen hadden. Voor herhaling vatbaar! En zo eindigden een hele leuke zondag! 

En nu als de sodemieter boodschappen doen, strijken en dan misschien vanmiddag weer het volgende blokje voorbereiden.

Voor iedereen, a happy monday!



donderdag 25 november 2010

Dan nu met foto's.......


en dan nu met foto's én toestemming van de jarige!


....en dit zijn de geschenken die iedereen gemaakt heeft. Ik heb zelf het speldenkussen/draadjesbakje gekregen en ben er erg blij mee!

Groetjes,

Hieper de Piep.......

Vandaag is Diederik jarig! Hij is 15 geworden! Zóóó groot!! En heerlijk verwend! Hmmmmm.....zo leuk om te doen! Verantwoord? Kan mij het schelen! Ze worden toch maar éénmaal 15!!

Gisteravond SintBee gehad met Sandra, Petra, Lilou, Cobi, Jolanda, Anita, Phyllis, Irma, Jantine....én het was bere-gezellig! We hebben elkaar goed in de watten gelegd en de gedichten waren van hoog niveau....het liep op tot drie kantjes A4 papier! De cadeautjes waren ook prachtig! Ben er nog vol van! En ik ben met mijn cadeau ook Super Blij! Dank voor Sint Petra!!!!! En dank voor de gastvrouw Phyllis!

Maar.....ik ga nu eerst maar eens taart halen! De foto's volgen later!  (maakt het lekker spannend!)

Groetjes,

maandag 22 november 2010

Wie zoet is krijgt lekkers.....

naast haar....... zag ik deze krans ook bij Simone. Dat vond ik nou zo'n leuk idee! Het weekend naar de winkel, lijmpistool, krans en lekkers.....en voila, klaar is deze kees! (heb wel een paar verbranden vingertoppen, haha)


Groetjes,

zaterdag 20 november 2010

Draaien draaien draaien........

Mijn schoonmoeder was ook een creatieve vrouw. Niet in het quilten, maar zij is altijd bezig geweest met het decoreren en stylen van haar huis. Verschuiven van de meubelen, schilderen en het weer opnieuw bekleden van banken en stoelen. En dat deed zij op deze handnaaimachine.....
Kan je je dat voorstellen? Ik heb er even op genaaid maar dat valt vies tegen. Je hebt namelijk maar één hand om te sturen en één hand om te draaien, draaien en draaien......En dan met meubelstof......ongelofelijk toch? Top kwaliteit van de machine en top kundigheid van mijn schoonmoeder.

Ik moet jullie nog even wijzen op twee blogs! Een van haar, zij verloot (maandag) een heel schattig, leuk én handig patroon van een mapje waar je je blokken in kan bewaren! Zeker even kijken! En het andere blog is van haar, zij heeft een give away (tot 1 december) omdat zij haar 600ste berichtje heeft geschreven.........600.......wat een enorme hoeveel woorden....En het betreft een keus uit een aantal hele schattige én altijd handige schaartjes!! Je moet zo wie zo eens kijken op blog/webwinkel! Zulke leuke en mooie kunstwerken!

Nu als een speer verder werken aan mijn gift voor..............haha..... dat ga ik dus niet zeggen....het voor de Sint Bee! Dus dames nog even geduld.......

uhuhuh????? wat is alles opeens groot??!! 

Groetjes,

zondag 14 november 2010

Met mijn Lot samen


......naar de familie-bee. Lokatie deze eerste keer bij mijn zus! Zij heeft een heerlijke zolder omgetoverd tot een mooie perfecte hobbyruimte. Wij waren daar vandaag samen met onze moeder! En de inwendige mens werd goed verzorgd door mijn zwager! Heerlijk eigen (met zijn tweetjes) gebakken appeltaart met pecannoten en calvados. En 's middags een heerlijke quiche met salade! Alleen daarvoor al mag het iedere keer bij haar zijn!!! Mijn moeder heeft voor mijn zus een "restjes/draadjes-bakje" gemaakt. Annette, was bezig met haar borduurlap die ze ooit gekocht heeft in New Orleans, ik was bezig met mijn Sint-bee, dus ik vertel natuurlijk niets daarover! En Lotteke? Die was creatief bezig voor school. Zij moest van een cabaretvoorstelling een verslag maken. Het was een lekkere gezellige kneuterige zondagmiddag!
Nu aan het koken, wachten op de boys, en dan hopelijk vanavond nog even verder met..........?!?!? en nog wat stitchen!

deze kende jullie nog niet...


Groetjes,

donderdag 11 november 2010

DuimQuilten

Afgelopen maandag de workshop duimquilten van Ted Storm gedaan in de Stitch Cottage. Wat heb ik hard gewerkt! Het was een gezellige ochtend, samen met mijn moeder! En...gelijk aan de slag. Ted had wat duimquilt hoedjes die we konden lenen. Wat zit dat vreemd in het begin, en wat werkt dat raar! En zeker als je eerst op doorschijnend plastic begint zodat je kan zien wat je onder hand doet, of zou moeten doen.Na een hoop geprik ( en ook in je vinger...) begint er een klein beetje een idee te komen wat nou echt de bedoeling is. Het ziet er allemaal zo simpel uit als je Ted eventjes wat ziet quilten.........maar ja jaren jaren en jaren ervaring!.........en Ted is ook niet te beroerd om, terwijl wij hard aan het oefenen waren, nog vele tips en trucs te vertellen over het quilten. Het was super, mijn oren stonden op steeltjes. Ik ga ook nu achter de strijkplank, op goede werkhoogte, oefenen en wie weet......ga ik over een tijd ook als een trein........
Het was een topochtend! Met dank aan Ted! Om 12.30 was het afgelopen en heb ik van mijn lieve mamsie dit prachtige sieraad gekregen! Ik zal 'm als een waardig quiltster gebruiken. Dank je wel mam!

maandag 8 november 2010

The Night before Christmas....

.....dit wil ik jullie niet onthouden, dit is wel weer zó schattig en mooi.
Een Kerst blok van de maand, maar wel pas voor Kerst 2011. Voor degene die op tijd willen beginnen start er een blok van de maand bij The Stitch Cottage in februari 2011. Maar, daar kan je je nu voor aanmelden. Per maand ontvang je kit waarmee je direct aan de slag kan. Stof (French General collectie "La Petite Ecole" van Moda), patroon, DMC garen, alles zit erbij. Voor verdere informatie moet je maar op de link klikken rechts van mijn blog.

Uiteraard kon ik de verleiding niet weerstaan en ga ik samen met mijn zus ( jaja die van dat leuke huisje in Frankrijk) hieraan werken. Wie weet hangt deze Night before Christmas volgend jaar in La Peche Piron.

Groetjes,

zondag 7 november 2010

Update Blocks From the Past......

Ik zal nog weer een update geven van mijn Blocks from the past.
Double "T"

Double Dutch
30 af...nog 42 te gaan......
Langzaam maar gestaag begint het wat te worden. Allemaal met de hand. Af en toe snij ik één a twee blokjes en dan heb ik weer even een voorraadje om op de bank lekker te patchen. Ik heb maar eens een overzicht foto gemaakt van de blokken die af zijn om te kijken of de gebruikte stoffen/kleuren nog wel een geheel vormen. Al zeg ik het zelf, ik ben niet ontevreden! Totaal van de 72 blokken, zijn er 43 gepatched, 4 paper piecing en 25 geappliceerd.  Du nog wel even te gaan.......Mijn ervaring met appliceren is zeer klein (zeg maar gerust, dat ik dat helemaal nog nooit gedaan heb!!) maar met behulp van lieve bee-vriendinnen en mijn mamsie gaat dat wel lukken.

Groetjes,


zaterdag 6 november 2010

Pincushion swap

Vandaag mag ik dan eindelijk mijn speldenkussen laten zien.
Schitterend! De bovenkant is van zijde en de onderkant heeft zelfs een ritsje, chic hè!  Ik kreeg dit speldenkussen van Els van der Steen (helaas geen blog). Hij is gewoon te mooi om te gebruiken! Mijn speldenkussen kan ik niet laten zien, die is geselecteerd voor het januari nummer van "Quilt en zo" Dus nog eventjes geduld.....

En.......a.s. dinsdag ga ik in mijn favoriete winkel de workshop duimquilten van Ted Storm doen. Ben zo benieuwd. Het gewone quilten lukt wel aardig, en ik heb wel eens een duimquilt poging gedaan, maar dat was gewoon hilarisch, ik had het idee als of ik nog nooit iets aan handwerken had gedaan. Aan Ted nu de uitdaging om daar iets van te maken......

Allemaal een fijn Quilt-weekend!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...