zaterdag 29 januari 2011

Shop till you drop!!


Met de linker aanwinsten van vandaag ga ik de Scherpe Puntjes van Jacqueline de Jonge maken,
en met de rechter mooie Civil War stofjes ga ik verder met de Civil War blokken van Barbara Brackman!

Het mag duidelijk zijn, ik heb weer geshopt bij The Stitch Cottage!

Groetjes,
Hubertine

vrijdag 28 januari 2011

De Quilt en Zo!

 

Eindelijk..........ik heb hem ook! De Quilt en Zo! Overal om mij heen las en zag ik al previews van de Swap! Leuk om je eigen product met je naam erin te zien staan! En ook om die van de andere "swappers" te zien! Volgende keer weer?!

Enige tijd geleden heb ik deze jelly roll gekocht, geïnspireerd door deze foto van dit blog. Ik vind de kleurencombinatie bruin/blauw altijd erg mooi! Misschien dat ik dit weekend gewoon eens achter de naaimachine ga zitten en de stroken in- en aan elkaar ga zetten. Geen idee wat het zal worden......
Niet echt mijn stijl, ik laat mij altijd wel graag leiden door een patroon of iets dergelijks.

En dan ná het weekend...........maandag een Bee-dag! De hele dag naar Buitengoed Uylenburg te Delft, waar we de hele dag kunnen patchen, quilten, freubelen, kletsen etc etc. s'Middags een lunch en 's avonds diner! Dit weekend maar eens bedenken waar ik aan ga klussen!
En dinsdag de cursus "Scherpe puntjes" van Jacqueline de Jonge bij The Stitch Cottage!
Ik heb daar al een heel mooi stofje voor in gedachten.....een zwarte rozen stof in combinatie met de rood/roze kleur van de roos. Ik had 'm al gezien bij Sandra en was er meteen verliefd op maar had er (nog) geen bestemming voor. Ben benieuwd hoe dat gaat worden!

Jullie worden op de hoogte gehouden, ..nu moet ik als héél snel aan de slag!

Groetjes,
Hubertine


zaterdag 22 januari 2011

Wat vliegt de tijd toch hard,......

...voorbij! Weer een week voorbij! Niet te geloven.

Gisteravond hadden we de eindpresentatie van de theaterklas van onze Lot, Les enfantants de l'amour. Een stuk dat gaat over de kinderen van gescheiden ouders. En ik was wéér, zoals ook alle voorgaande jaren, onder de indruk hoe de kinderen uit deze klas zo goed een stuk neerzetten. Zó professioneel! Met dans, zang en toneel. Iedere keer loop ik met zo'n brok in mijn keel de zaal uit, en ben ik apentrots op mijn dochter en ook op de andere klasgenoten. Dit stuk hebben ze zelf bedacht, gemaakt en in elkaar gezet! Er waren twee voorstellingen, ik ben naar beiden geweest, en dan nog ben ik niet uitgekeken! Helaas is het is het nu klaar, alleen nog solo's voor hun eindcijfer. Spannend, maar dat gaat haar wel lukken!

Heb ik nog wat quilerigs gedaan deze week? Niet veel, ben te druk, te onrustig en 's avonds te moe :(
Wel heb ik mijn Gentleman's fancy van vorige week gereviseerd, hij is een stuk beter, maar het blijft een blokje met een "mhaw" gehalte! 


Oh ja..........gisteren is onze Teun gecastreerd, de ziel! ....dacht ik.......hij doet nog net zó macho! Of het zit echt diepdown in de genen of hij is echt onnozel! Toch maar een beetje verwennen dit weekend!
hmmmmm..........lekker doosje....
Vandaag wachten tot de Q&Z in de brievenbus valt!!!! En snel de resterende speldenkussens bewonderen van de PincussionSwap van Jeannet!

Groetjes,
Hubertine

zondag 16 januari 2011

Zondagochtend......

.....en alleen thuis! Na een drukke week is dat best heel erg lekker! De mannen zijn aan het sporten op het water en mijn meiske is hard aan het werk voor haar eindejaar's productie van haar Theater opleiding.
Deze week heb ik mijzelf getrakteerd op een paar nieuwe Civil War stofjes, zo prachtig! Uiteraard gescoord bij de The Stitch Cottage, en er zijn nog vele vele meer mooie nieuwe stoffen gearriveerd! Jullie moeten echt even een keer langskomen!! Uiteraard moest daar meteen wat mee gedaan worden.
Voilà!...... Een North Star!
Geen hoogdravend blokje, maar wel vlot klaar! Én op de naaimachine gemaakt, terwijl ik eigenlijk al het patchwork met de hand doe.
Daarnaast heb ik ook weer een blokje af van The Blocks from the Past (wel met de hand), leuk van kleur maar hij zit niet echt perfect in elkaar. Ook last van het puntjesvirus net als zij!  Besmettelijk? Dus misschien dat dit blokje nog een keer in de revisie gaat. Nu ik dit berichtje gepubliceerd zie en mijn foto aardig groot op te blazen is, ziet het er helemaal NIET uit! Dit is even " met de billen bloot"! en gaan we dit blokje spoedig overdoen!
Gentleman's fancy
En deze week ook weer een patroon ontvangen van Kathleen Tracy, uit de serie The American Schoolgirl Club!  The Almost Crazy Quilt en een patroon voor een Victorian Needle Case! Het ziet er weer super uit!

Wegens tijd gebrek heb ik de laatste tijd niet op alle door mij gevolgde blogs een berichtje achtergelaten, dat laat niet onverlet dat ik ze wel lees (soms even snel scan) en weer allerlei leuke dingen zie! Maar ik denk dat we daar allemaal wel eens last van hebben. Toch?

Ik ga mij maar eens aankleden.......máár eerst nog even een espressootje maken en met Terror Teun spelen!

ps weet iemand hoe ik kan voorkomen dat mijn foto's altijd zóóóóó groot te vergroten zijn!???

maandag 10 januari 2011

Catch me if you can......

ssssttt.......ik mag hier eigenlijk niet in liggen........

Catch me if you can

Onder toeziend oog (nou ja,... ziend?) vandaag dit blokje gemaakt! Geïnspireerd door dit blog
52 blokken in één jaar, dat ga ik niet redden, maar zo af en toe een blok, en dan zie ik later wel wat ik er mee ga doen. 

De laatste week best druk uithuizig bezig geweest, dus mijn productiviteit staat op een laag pitje! Komt wel weer goed hoor! Voor nu, vroeg naar bedje toe, mijn werkweek begint morgen weer!





zaterdag 1 januari 2011

Goodbye 2010, Hello 2011!!!

En? Is iedereen een beetje bijgekomen van de afgelopen jaarwisseling? Wij hadden een gezellige genoegelijke avond. Niet bijzonder, maar relaxed. Na 12.00 naar buiten, met de buurtjes vuurwerk afgestoken. De kiddies gingen daarna nog naar hun eigen vrienden en kwamen in de loop van de nacht ook weer thuis!

Eigenlijk wilde ik dit eerste Schoolgirl quiltje gisteren afmaken maar dat redde ik niet meer. Dus vandaag de binding met de hand afgemaakt! Hij is voor DD. Zij vond de kleuren zo mooi! En hij zij past mooi bij haar bankje op haar kamer!
Wat staat er dit jaar nog meer op het quilt-programma? Verder gaan met mijn "Blocks from the Past", het quilten van mijn Simply Gift, beginnen met de BOM, The night before Christmas, .......ach we zien wel wat er op mijn pad komt en waar ik zin in heb! Alles op mijn gemak en eigen tempo! En uiteraard hoop ik ook nog vele blog-berichtjes te kunnen schrijven en van jullie te kunnen lezen!


Iedereen een fijne avond!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...