vrijdag 29 april 2011

Nantes - Pour l'amour du fil - II

Zoals beloofd, een verslag van ons bezoek aan Nantes! Maar wel voor nu, een verslagje verder zonder foto's aangezien het uploaden op dit magere internetlijntje erg langzaam gaat. Dinsdag om 8 uur zijn we vertrokken, na een verspoedige reis van ca. 10 uur en tweemaal een stop, kwamen we om ca.18.00 aan bij ons Chambre d'hôtes in de buurt van Nantes! 

's Avonds nog in de buurt heerlijk gegeten en heel benieuwd hoe het op de beurs zou zijn! Na een goede nachtrust, om 8.00 aan het ontbijt en met de tramway naar Cité des Congres! Onze deelname vouchers en passe-partout lagen daar voor ons klaar! Onze eerste les was van 10.30 tot 13.30 en was van niemand minder dan Jan Patek!! Wat een geweldig leuk mens is dat! We hebben drie uur aan haar lip gehangen!!
We kregen een kit van het patroon "Cabin in the Pins" en hebben de beginstappen geleerd van Needle-turning! Een heerlijke methode van appliceren! De uren vlogen voorbij. Ondertussen hadden we het boek van Jan Patek, "Country Quilts for your soul" aangeschaft en laten signeren door Jan.
Na de les zijn we gaan lunchen, een goed gevulde salade in het zonnetje! 's Middags verder over de beurs gelopen. Een hele leuke, mooie, goedverzorgde beurs!! De beurs was geopend tot 19.00, daarna zijn we wat eten gaan kopen om op onze kamer op te eten! Aangezien de salade nogal heftig was hadden we toch niet al te veel trek, en we wilde graag 's avonds verder met ons needleturning!

We moesten voor één nacht naar een andere Chambre d'hôtes, maar ook heel leuk! We hebben daar (voetbal kijkend, ja ja!!) aan ons huiswerk gezeten. We hadden van Jan een oefen ster gekregen, en aangezien we er de komende dagen toch nog waren had ze ons ook gezegd dat als we vragen hadden wij altijd langs konden komen!! Dat hebben we in onze oren geknoopt!!!

Donderdag en vrijdag waren uiteraard ook perfecte dagen, maar daar schrijf ik later (thuis) over! En dan met foto's!! Morgen nog een les met Yoko Saito en dan naar huis.

Groetjes,
Hubertine

maandag 25 april 2011

Nantes - Pour l'amour du fil!!!

Morgen ga ik samen met Sandra naar Nantes!!! En om precies te zijn, we gaan naar Pour l'amour du Fil!!! Een internationale Quilttentoonstelling en beurs met allerlei te volgen workshops en classes van onder andere Lynette Anderson, Jan Patek, Yoko Saito, Mandy Shaw, Piece O'Cake en nog vele andere. Maar ook onze Liezbeth Gottschall en Els Feteris zijn er om hun lessen te geven!! Een echte happening. Wij hebben ons ingeschreven voor de lessen van Jan Patek, Bonnie Sullivan en op de valreep de laatste twee plekjes van Yoko Saito!!
Heel spannend, en ik ben benieuwd of ik met mijn nog jonge quilt ervaring mee kan doen!!!! Ik zal er in ieder geval weer wat bij leren!!

In de buurt van Nantes hebben we een charmant chambre d'hotes geboekt. Daar zullen we 's avonds moe in ons bedje kruipen! Ik hoop dat er de gelegenheid is om een blogje te schrijven zodat ik jullie op de hoogte kan houden. Zo niet dan komt er uiteraard een verslag en foto's nadat we terug zijn!!

En wellicht dat het jullie is opgevallen, maar door dat de tijd te snel gaat, en er ook het e.e.a. voorbereid moest worden is er even geen Friendship Sampler blokje.........maar dat wordt zeker ingehaald!!!

Salutations,
Hubertine

zondag 24 april 2011

Primitive Quilts & Projects

 Een nieuw tijdschrift en ben er gelijk weg van! Het heeft een heerlijke landelijke stijl! Er staan 17 patronen in en ook weer een boel nieuwe internetsites. De patronen lijken mij vrij duidelijk. Ik vind het ook een chic tijdschrift, het lijkt eerder een boekje! Kortom een toppertje!
Dat wordt weer eindeloos smullen!
Ook heb ik via het prikbord van het Quiltersgilde het boek Snij- en naaitechniek van Irma Eskes op de kop getikt! Dat boek is niet meer leverbaar.
Een basisboek met allerlei handigheidjes over de snelle snij- en naaitechnieken! Ideaal om in huis te hebben, aangezien ik ook haar workshop heb gedaan, en daardoor ook meer op de naaimachine werk!

Ik hoop dat iedereen nog lekker geniet van het heerlijke mooie weer in dit zonnige paasweekend!

Groetjes,
Hubertine

zondag 17 april 2011

En zo vliegt de tijd voorbij!

Alweer een week verder! En weer een blokje rijker!!
FriendShip Sampler no.7
Dit blokje heeft ongetwijfeld een naam, maar ik kan het niet zo snel vinden. Ik weet wel dat tijdens de Quilts & Breeuwen tentoonstelling/beurs, ik met de nieuwe Moda serie "Faith" ter plekke dit blokje heb zitten maken. En het was zo'n leuk blokje dat ik hem maar een plaatsje in de FS Sampler heb gegeven. 
Je kan er zo veel kanten mee op, dat je bijna wel een een project kan maken met alleen dit blok! (een idee?) Ik heb al een kleine preview gezien hoe Sandra hem gemaakt heeft, en die is heel anders! Zo leuk!!!!


Nadat ik dit blokje had afgemaakt, heb ik eindelijk weer eens mijn quilt-project opgepakt. Het lag een beetje stil omdat ik niet goed wist met welk patroon ik het moest quilten. Het laatste plan was toch maar weer rechte banen. Maar zeker was ik er niet van; uiteindelijk met Sandra er eens naar gekeken en besloten er toch wat meer siersels/bloemen/rondjes e.d. in te doen omdat het ook best wel grote effe vlakken heeft! Gistermiddag in het zonnetje zijn we weer van start gegaan!

En vandaag? Gaan we lekker verder want deze quilt Simply Gift heeft nog aardig wat meters om te quilten!!

Geniet van het mooie weer!!!!

Groetjes,
Hubertine

dinsdag 12 april 2011

De Delft

 
Dit weekend was de Quilts en Breeuwen tentoonstelling op de scheepswerf "De Delft" te Rotterdam. Een hele verrassende locatie voor een quilttentoonstelling! Er waren zo'n twaalf quilt en patchwork winkels opgesteld in de loods en daarbij waren ook de quilts opgehangen die meededen aan de quiltwedstrijd. Er werden ook rondleidingen over de werf gegeven. Heel handig voor de dames om dan even op hun gemakje rond te neuzen!!


 
Hier hebben Sandra en ik twee dagen gehuisd!!! 
Verder wat foto's om een beeld te krijgen van de locatie.
Deze mijnheer in zijn schitterende outfit liet zich maar wat graag fotograferen!!!
De quilts die meededen aan de wedstrijd!!!
Ontwerpruimte
"Kom je uit Rotterdam dan?"
Katrollen worden hier stuk voor stuk met de hand gemaakt!
Een uitzicht vanaf de werf.

Tijdens het weekend heb ik nog twee blokje gemaakt van de nieuwe serie van Moda Collections for a Cause -faith- Voor mijn verjaardag mocht van een Bee vriendin wat stofjes uitzoeken, nou dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Bij Sandra is deze serie net binnen.............

(alleen het de midden-banen, zijn uit een andere serie)
En nu weer verder aan blokje 7 van de Friendship Sampler, inmiddels heb ik alweer een blokje gekozen!
Tot vrijdag!

Groetjes, 



vrijdag 8 april 2011

Antique Tile Block

Zo is de naam van het nieuwe blokje! Even een eenvoudig blokje met weer leuke effecten!!!  De blokken tot nu toe waren redelijk "ster"achtig, het werd nu maar eens tijd voor iets anders! En voila.....niet slecht hè?!?

En zoals ik volgens mij eerder had geschreven een foto van mijn blokjes tot nu toe!!
We zijn op de helft!

Het is echt zo leuk om te doen! Ben weer benieuwd naar het blokje van Sandra!!!!

Naast deze blokjes met de hand ben ik ook op de naaimachine bezig geweest!!!
Dat wordt ook steeds leuker!!!
 
Dit zijn gewoon wat probeersels met een selectie uit mijn stofjes. Ik weet nog niet wat het gaat worden en ook niet hoe groot....we zien het wel!

Al plannen voor het weekend? Vergeet dan niet de Quilts & Breeuwen tentoonstelling! (zie rechtsboven op mijn blog)

Groetjes,
Hubertine

maandag 4 april 2011

Cry of the Loon!!

Zo heet dit blokje!

Vertaald vanuit het Engels is "loon": fuut, luilak, zeeduiker, leegloper, vent, jongen!
Nou daar kan je een boel kanten mee op! Ik hou het er maar op dat dit iets heeft 
van een fuut!

Zien jullie het ook?     ;o)

Maar ik weet wél dat dit een heerlijk, lekker, gezellig en snel blokje was! 
In praktisch één avond zat ie in elkaar! Na de voorgaande twee blokjes met een 
aanzienlijk hoeveel stukjes waren we hier wel even aan toe. Dit is blokje vijf, nog
7 te gaan! Ben benieuwd, wat het gaat worden. Nu zijn de blokjes nog vrij uiteenlopend! 

Wil je de blokjes in een andere kleurstelling zien moet je echt ook even kijken bij Sandra!

Heeft iedereen lekker genoten van het mooie weer? De tuin aan kant, tuinmeubels
afgesopt, auto's gewassen, korte broek uit de mottenballen?? Het was een heerlijke dag! 
En.....woensdag wordt het weer mooi weer! 


Vandaag maar eens proberen een begin te maken aan blokje nummer 6! Want a.s. weekend is 
er de Quilt-tentoonstelling "Quilts & Breeuwen" op scheepswerf  "de Delft"! 
Wellicht dat je wel even zin hebt om langs te komen!!


Groetjes,
Hubertine

vrijdag 1 april 2011

Zoals beloofd!!

.........het blokje van vorige week!!! Een fris vrolijk fruitig blokje! Een blokje die niet helemaal van een leien dakje ging! Ik ging op de snelle manier met vierkantjes, de driehoekjes maken!! Één extra inch, beide vierkanten op elkaar en met het handje in elkaar! Diagonaal doorsnijden en klaar! Na mijn eerst poging had ik het idee dat dat wel zuiniger kon.......FOUT dus!  Daarna namelijk te weinig naad, en ik had er natuurlijk gelijk 6 gemaakt!!! Pffffff.....een beetje stoeien, beetje trekken, beetje duwen en ...... het is gelukt!!!!

Morgen zal ik het blokje van deze week laten zien!!!!  OOK zo'n leukerd en heerlijk eenvoudig!!

Straks of morgen eens kijken hoever Sandra is! Ben benieuwd naar haar combi's!!!


Herkent u deze nog? Teunemans, knuffel Teun, Terror Teun, Onze baby Teun ....... het meest geknuffelde familielid, is groot aan het worden! En........het is nu 22.30 en hij is nog niet binnen!!!! Hij heeft een vriend, Pim, een rode kater! Ongeveer even oud en samen ontdekken ze de wereld buiten!! Pim zit sinds kort bij ons voor de deur te wachten tot Teun naar buiten komt! Tja...kleine katjes worden ook groot!!!!

Tot morgen!
Hubertine



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...