zaterdag 25 februari 2012

Spider Cat

"Teuntje.....eten!!"
Yes....snel naar huis....
1...2...3... spring
...tegen de muur aan ....
door naar dat vierkantje paaltje .....
naar beneden.....
.....ben ik snel? of niet? 

maandag 20 februari 2012

Thimbels

Ik las het blogbericht van Bonnie Hunter waar zij vroeg om onze ervaringen met vingerhoeden te delen.
Toen ik met mijn eerste quilt begon, had ik geen vingerhoed nodig. Het waren immers rijgsteekjes (en best grote steekjes). Bij mijn tweede quilt ben ik gaan experimenteren met een Aunt Becky en een plak vingerhoed! Maar met beide kon ik niet lekker quilten!

I read the blog of Bonnie Hunter, where she was asking the experience of our use of Thimbles!
When I started quilting my first quilt, I did not need a thimble, because the stitches were very basic (and big!) On my second quilt, I began to experiment, for example the aunt Becky and the UnderThimble. But with both I couldn't enjoy quilting!!!
Help....wat nu??? Mijn lieve ervaren (vandaag jarige) moeder had dé oplossing......gebruik een klein lepeltje en een gewone vingerhoed. En sindsdien zijn dit mijn quilt attributen. De vingerhoed aan de rechtermiddelvinger en het lepeltje in de linkerhand onder de quilt.

What now??? My dear experienced (her birthday today) mother was offering the solution......use a small spoon and a simple thimble!! And since then, these are my tools in quilting! The timble on my right middle finger and the spoon in my left hand under the quilt

........en zij quilte nog lang en gelukkig verder!
and finally she was a happy quilter!

zondag 12 februari 2012

Van alles en nog wat

....ben ik aan het doen. Maar ik heb even niet veel inspiratie om te schrijven! Het zal wel weer mijn periodieke writers-block zijn!

De LottiePop zit bijna in elkaar, en een plannetje voor de achterkant begint te rijzen! (dankzij De DH)
De vulling en de achterkant voor de Orca liggen klaar om te worden gesandwicht.
Ook ik heb op de beurs in Vijfhuizen gescoord....zie maar! Allemaal lapjes en een heerlijk schaartje. Dit schaartje heb ik al, maar een reserve lijkt mij wel handig! Soms loop je tegen de ramp op dat iets opeens nergens meer is te verkrijgen......
Deze lapjes ben ik aan het sparen omdat ik met het idee rondloop om te beginnen met de Mystery Quilt van Veronique Requena. In maart ga ik weer een week met mijn zus naar Frankrijk en gaan we langs haar winkel "Born to Quilt" Ik kan niet wachten!

Het is nog berevroeg voor de zondag dus de tijd dan maar nuttig gebruiken??

Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...