donderdag 31 mei 2012

FamilyBee

Vandaag een FamilyBee gehad! Alleen Lotteke was er niet bij....maar ja, zij is ook nog niet echt into the quilting! Ach, ik begon ook pas ca.5 jaar geleden. Al om 10 uur stond zuslief voor de deur, dat had ik niet verwacht aangezien zij, zover ik weet, niet zo matineus is :o) Ze had er zin in.....terecht!

En het leuke van zuslief is, dat er best wel vaak cadeautjes uit haar tas komen <3
een leuk tijdschrift en een hele mooie stoere armband! En ik ben niet eens jarig........maar wél gek op cadeautjes. En de schitterende stofjes zijn van mijn mams. Die had ze gekocht voor het FeatherGirl-project. "Nou, die gaan er zeker in mams!"
Zuslief is hard aan het borduren aan deze mooie fleurige tulpen,
 mams is nog steeds hard bezig met de Muizen..........
en ik? Ik heb een beginnetje gemaakt met blok 3 van de Jules!

En ondertussen klepper de klepper de klep! Over van alles en nog wat.....daar kunnen jullie je vast wel iets bij voorstellen! Het was een bere-gezellige dag, maar snel weer doen!

Groetjes,
Hubertine

dinsdag 29 mei 2012

Feathergirls block.....wat is 't geworden?


…...een blok van 8”. Voor mij niet gebruikelijk, maar dat is nu juist ook wel weer leuk, eens iets anders. Meestal werk ik met 6” blokjes maar om dan een aardig maatje quilt te krijgen heb je er wel heel veel nodig. En dat dan binnen 12 maanden!
Het was lang wikken en wegen …... en ik wik en weeg nog steeds......maar heb ook mijn keuze al gemaakt! Hè wat ingewikkeld! Er zijn gewoon teveel leuke blokken, daar kan je toch niet uit kiezen? En zeker als zojuist dit boek in de brievenbus valt.
Dat is weer zo smullen! Dat komt wel mooi uit nu het weer hier even een kleine dip heeft. Donker, bewolkt en regenachtig. Geeft niets toch? Even afkoelen, we moeten toch ook boodschappen doen en andere huishoudklusjes, dan mag het van mij best even wat miezerig zijn.
Maar ik dwaal af.......! Mijn blok heeft de prachtige naam Comfort quilt en uiteindelijk heb ik 'm gevonden op de blog, Civil War Quilts van Barbara Brackman. Daar kan je lezen over de achtergronden van dit blok.
Ik wilde een eenvoudig blok, een nine pactch of iets dergelijks maar, ik werd constant afgeleid door dit blok. Inmiddels heb ik er vier gemaakt, en ben héél benieuwd hoe dit eruit gaat zien in het groot. 
Nu ook snel kijken wat Phyllis heeft gemaakt! Even schakelen naar Oh oh Quilts!

Wederom.....stay tuned on QuiltWel!

Groetjes,
Hubertine


zondag 20 mei 2012

The FeatherGirls!!

Beiden houden we van traditionele quilts en beiden pakken wij vaak het zelfde stofje. Daarnaast zitten wij in de zelfde bee! Alleen zij heeft een lief guitig hondje en ik heb een lief guitig katertje! (en nog wel meer verschillen hoor!) Maar dat terzijde. “Zij” is Phyllis van “Oh oh Quilts”. Sinds kort zijn wij allebei in het bezit van zo'n zwart, klein, handig en glimmend machientje; een Singer Featherweight! En ter ere van dat feit hebben wij een plannetje bedacht! Allebei gaan wij een quilt maken in onze favoriete antieke/civil war stijl uiteraard op onze machinetjes. En al kletsend kwamen wij op het idee ons voor dit project om te dopen tot The Feathergirls!
Wij gaan aan de slag! Het idee is om in een jaar tijd een top af te hebben. Allereerst gaat het om het plezier en om onze machientjes te leren kennen! Na een jaar hebben we een prachtige quilt-top. Het zal gaan om de mooie antieke stofjes en niet om een gecompliceerd patroon. Wij hebben immers naast dit project nog -tig andere projecten lopen ;-)

Volgende week zullen wij op ons blog laten zien welk blok wij hebben gekozen voor deze Featerweight quilts! Aangezien wij ieder onze eigen quilt maken kiezen wij beiden ons eigen blok.
Het is voor mij net zo spannend wat Phyllis voor een blok kiest. Trouwens........voor mij wordt het ook nog spannend welk blok ik ga kiezen.......ik heb namelijk nog geen idee! Er zijn zoveel mooie blokken!

Maandelijks zullen wij op ons blog de vorderingen van dit project aan jullie laten zien.

Stay tuned!
The Feathergirls!

dinsdag 15 mei 2012

Het mini-LottiePopje is af!

Van de restjes stof die ik over had van de LottiePop heb ik maar een mini LottiePop gemaakt! Alleen het kussen kwam uit op een maat van ca. 59cm. En laat dat nou net niet de juiste maat zijn van het binnenkussen wat ik in gedachte had!! Geen nood......kussen Gosa Aster van Ikea....maatje 65x65 en dan een beetje bijtrimmen....werkt ook.

Zie hier het resultaat. Laat dit kussen maar gauw naar de grote LottiePop verhuizen.

En ja, laat ik nu wel even eerlijk zijn......het idee van het bijtrimmen van het kussen was een idee van manlief, wat eerst door mij werd afgewimpeld als "mwah-idee!" Ere wie ere toekomt! Toch handig zo'n meedenkende man.

Groetjes,
Hubertine

zaterdag 5 mei 2012

By lightning struck .......by mine FeatherWeight!

Al een tijdje was ik verliefd op dit cadeautje! Maar bij dit cadeautje moet je wachten. Geduld hebben en opeens ook durven. En dat gebeurde. Zomaar, opeens, op een donderdag......kwam ik deze site tegen Singer Sewing Info. En dat stond zij! Zo mooi, zo glimmend, zo compleet. Bijna te mooi om waar te zijn. Het gebeurde zomaar........love on first sight!

Zal ik wel of zal ik niet? Is dit een betrouwbaar bedrijfje. Oh jee alleen betalen via paypal; hoe moet dat? Het werd een stressvol middagje! Na wat mailtjes over en weer naar Engeland was het gebeurd! Opeens was ik de blije, trotse, eigenaar van een heuse echte Featherweight 221K1. Op donderdag besteld, en de woensdag erop kwam ze aan. Bezorgd via UPS, en vreselijk goed ingepakt. 
 Nee....het zijn dus geen flessen wijn van de Tesco.
Tatatatada..........nog even wat hoeveelheid kranten wegwerken 
....en daar kwam het schitterende koffertje!
En ook daar zat weer heel wat bescherming in.
Spannend!!
 
 ....en dit kwam er uit! Een vreselijk mooi Singertje uit 1952.
......jullie zullen dit kleine lichtgewichtje (6 kilo) nog vaak te zien krijgen.
En iedere keer vraag ik mij af wat is er allemaal op dit machinetje gemaakt? Als dit machientjes eens kon praten.........
Inmiddels al aardig wat op geoefend, en het snort zo lekker het machientje! 
Het oefen-projectje zit al in elkaar, en ach..... veel te oefenen valt er niet. 
Je kan alleen voor- en achteruit! 
En mochten jullie nu interesse hebben in een Featherweight dan kan ik jullie echt deze site aanbevelen. (Er staan er meerdere te koop)

Groetjes,
Hubertine

donderdag 3 mei 2012

De Vierdaagse Van Veldhoven

Vandaag begon de vierdaagse Open Europese Quiltbeurs in Veldhoven. Wie kent het niet! 

Naast de heerlijke winkeltjes, was er natuurlijk ook de tentoonstelling. Hier volgt een kleine impressie van wat er te zien is.
Een prachtige, eenvoudige doorleefde quilt. Zo één waarbij je best wel eens zou willen weten, waar en hoe deze quilt is gemaakt. En hoe is de quilt gebruikt?

"Welsh quilted" uit de collectie van Barbara Chainey
Schitterende quilts met zijn typische Welsh quiltpatronen, zoals deze spiraal. 
Het stofje was ook al zo vreselijk schattig :)
...dan was er in ieder geval ook nog een quilt met wel een heel aparte mysterieuze titel. 
Hier kan je je fantasie ook aardig op los laten.

...en dan dit vreselijk kleine popperige huisje. Met hele kleine ieniemienie-quiltjes.
Zelfs met bril waren de naadjes niet te zien.





Verder waren er ook hele mooie antieke quilts uit de collectie van Joes Meester en Isabeau Reinders.

Kortom een heleboel oh's en ah's. Voor degene die nog gaan....have fun!

Groetjes,
Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...