zaterdag 30 juni 2012

Slow!

Wat schrijf je wel, wat schrijf je niet? That's the question! De laatste maanden zijn er wat afleidende factoren waardoor mijn normale blog-ritme wat van slag is. Vandaar af en toe de grotere blog-stiltes.
Ook creatief gezien gaat het met horten en stoten, en valt er af en toe weinig te melden. Er wordt aan gewerkt, maar soms hebben dingen wat langer de tijd nodig!

Ik ben wel bezig, maar erg slow! Mijn "Jules" gaat heel langzaam, maar gestaag. En dan kom je er bij blok 3 achter dat, ondanks dat je de malletjes hebt gebruikt, je sterren-blok geen 20x20cm is geworden maar 19x19cm en dat bij allebei. Ja daar kwam ik natuurlijk lekker laat achter!! Pffffffffff............
Hoe kan dat nou? Aangezien ik niet van uithalen hou, zal ik dit op een andere manier moeten oplossen! Maar.......alles op zijn tijd!
De te kleine blokken!!

Wel heb ik blok 2, op de knoopjes na, af! Jippie-de -pippie! Omdat mijn achtergrond wat donker uitviel, was de O wat minder opvallend op zijn huisje. Daarom heb ik de de letters geaccentueerd met een stiksteekje er omheen.



En nu ladies & gentlemen......stay tuned here.........want heel binnenkort volgt de Featherweight quilt update!

Groetjes,
Hubertine

maandag 18 juni 2012

Een Zonnige Zomerdag.....

Afgelopen zaterdag was het zover! De Zomerdag in The Stitch Cottage! Terwijl op de vrijdag daarvoor de regen met bakken uit de hemel kwam, en ook nog zaterdagochtend vroeg, klaarde het vanaf 8.00 's ochtends alleen nog maar op......en werd het een Zonnige Zomermarkt!

Wat een gezelligheid was er! In de tuin stonden o.a Els van Bobbin, Sari en M-Jan Design! Daarnaast was er ook een zeer geslaagde boekenmarkt, waar menig boek van eigenaar is gewisseld. Het was een hele vrolijke dag. Oude bekende kwamen elkaar tegen, blog-eigenaren zagen elkaar voor het eerst, trouwe bekende en nieuwe gezichten, het wisselde elkaar constant af.

Het was zo druk dat ik geen foto's heb kunnen maken, dan behalve één, vóór de deuren opengingen en dat zag er zo uit:
Voor een uitgebreid verslag moet je maar even hier kijken!

Nu snel opruimen en koffie zetten want over een klein uurtje hebben we Bee bij mij, weer één en al gezelligheid!

Groetjes,
Hubertine

woensdag 13 juni 2012

Een tassie......

Wat gaat de tijd toch snel! Alweer een week voorbij.............en wat heb je dan gedaan in zo'n week? Weinig meer dan......een tassie afgemaakt!! Een Hoooked-tassie, ooit gekocht op de handwerkbeurs in Rotterdam. (ooit=oktober 2010). Een gezellig Bee-tassie, voor een klein, niet te zwaar handwerkje!

Niet te zwaar omdat het tassie zelf al zo'n gewicht heeft (1016 gr). Het lijkt wel een maliënkolder-tassie! Een tassie waar ik, mocht het zich voordoen, mijn belagers mee knock-out kan zwiepen.

Verder ben ik bezig met een borduurwerkje, maar dat kan ik niet laten zien omdat het voor een "volger" is. Spannend!! Moest alleen wel een stuk uithalen, omdat het op zijn kop zat. Grrrrrrr.......moet dat ook niet doen tijdens het voetbal kijken!

Jaja....hier staat wel de hele avond voetbal op de tv, maar de detective's op het andere net worden wel opgenomen voor later tijdstip! En vanavond?.......d'r op of d'r onder! (We laten het borduurwerkje maar even met rust!)

Groetjes,
Hubertine

woensdag 6 juni 2012

Een appeltaartje voor......

Jantine!

Zij gaat mij vandaag helpen met toch weer die vervelende pittige applicatiepuntjes! Vandaag gaan de puntjes op de i.

Ik heb mijzelf, door links en rechts te kijken, van mijn mamsie, van you tube filmpjes en één basiscursus, het patchen en quilten en appliceren geleerd. Zo heb ik een aardige eigenaardige manier gekweekt van quilten. Maar ja.......het is wel een Hubertine-manier! Maar zo af en toe loopt het niet helemaal gesmeerd, en dan heb je gelukkig een Bee met heel wat jaren ervaring.


Gisteren in de weer geweest met het slepen van tafeltjes. Ik had in mijn hoofd om de mooie grote lichte zonnige kamer van Lotteke in te pikken. Maar.......zo af en toe pikte ik toch wel het signaal op dat zij daar niet happy mee was, en eigenlijk ook wel terecht. Dus deze kaping van je kamer, Lot....is voorlopig uitgesteld. Nu blijf ik beneden, ook wel zo handig, maar in de kamer waar ik nu zit, is het zo donker. Zeker als het zonnig weer is (?), in tegenstelling tot de woonkamer, die is zo verrukkelijk licht.....volgen jullie het nog?

Het tafeltje mag nog wel een opknap beurt hebben..........ooit........!
Kortom ik breid mijn territorium beneden uit. Ik neem het eetgedeelte van de woonkamer erbij! Sinds we met drietjes zijn eten we toch altijd in de keuken!
 
Een heerlijk handwerk plekje! Brede armleuningen voor de nodige attributen, en een echt Frans voeten stoofje!
En dit is de "donkere" kamer, eigenlijk ook nog prima!

Nu snel aankleden, anders zit ik de hele dag in pyjama :) en kom ik te laat bij Jantine.

Groetjes, 
Hubertine

maandag 4 juni 2012

Super Singer-dag!


Zondagochtend om 7.00 ging de wekker! Dat was misschien wel wat vroeg......maar wél voor het goede doel! Het was namelijk Singer-dag in Hall. Om 8.00 in de auto, hop hop...Phyllis op gehaald en daar gingen we. In no-time waren we op plaats van bestemming, namelijk 1,5 uur rijden en kletsen dan vliegt de tijd voorbij. We waren aan de vroege kant maar blijkbaar hadden er meer Singer dames zin in want we waren niet de eerste!

In een mum van tijd stonden er wel 24 singertjes op tafel! Allemaal van die mooie zwarte kistjes. En nog een mum van tijd later uitgepakt, en de één was nog glimmender dan de andere.
We kregen allemaal een pakketje stof met een patroontje van een schattig tasje......al snel was iedereen lekker aan de slag. 
Ondertussen werden we verwend met koffie, thee en een heerlijk stuk worteltjestaart! 
 ......en later op de dag kregen we een voortreffelijke linzen soep, met stokbroodjes! En voor we weggingen werden we nog verwend met een lekker wolkentoetje!

Omdat het de hele dag regende konden we niet buiten zitten op één van die gezellige zitje.
 
Wat is het een schitterende omgeving, zelfs als het met bakken uit de hemel komt! Binnen snorden niet alleen de machinetjes maar ook de houtkachel. Wat wil je ook, een doorsnee winterdag in Nederland heeft dezelfde temperaturen. Het was de koudste zomerdag sinds 1953. Brrrrrrrrrrr.........
In de middag kwam er nog een Singer FeatherWeight-specialist uit Apeldoorn...dus als er iets is met je machientje.........ff Apeldoorn bellen! Daarna liet Jeannet een enorme stapel prachtige quilts zien. Wat een productie! Eén daarvan was toch wel favoriet: De Jules!
En voor we het wisten was de dag alweer voorbij, en maakte wij ons op om naar huis te rijden. Het was een zeer gezellige leuke dag en ik heb er weer wat vriendjes bij :o)


Vandaag toch even dat snoepige tasje afmaken!
Groetjes, 
Hubertine

zondag 3 juni 2012

Dehaag sgûhmp

Zaterdag was er weer Kaderock in Den Haag! Een heerlijk geweldig "groots" klein festival om de hoek. En uiteraard waren de gasten van Mullet weer aanwezig. Sterker nog, zij waren degene die het festival op main stage opende.
 Snerpende gitaren,
 verrassingseffecten....
 energie en vooral veel plezier,
een vernuftige gitaar,
klinkende teksten en roffelende drumpartijen,
maken het weer een ouderwets te gek Mullet optreden!

En later op de dag was er ook nog een optreden van 
Gruppo Sportivo, (enigszins kalend&vergrijsd)
........maar echt jeugdsentiment, weet je nog? 
Hey Girl, Disco really made it, sleeping bag,.....

Poeh.....ik word oud, morgen toch maar een flesje grijsdekkende shampoo kopen?

Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...