vrijdag 27 september 2013

Helaas.........onze Teun

En opeens.........krijg je een telefoontje van Stichting Zwerfkat............wij hebben uw kater gevonden, en helaas...... hij leeft niet meer. 

Afgelopen dinsdag is onze Teun, vermoedelijk aangereden, overleden. Zomaar, Onze Teun, onze stoere, lieve, zachtaardige, happy cat is er niet meer.

Gered uit het asiel, dit kleine poezelige poesje!
De nieuwsgierige kat
De slaapkat
De Mullet-kat!
De Quilt-kat
De wannabee lapjeskat
De grote baas, nu 3 jaar!

Wat kan je je toch enorm hechten aan zo'n lekker dier. Eén ding is zeker...........we zullen Teun enorm missen!

Groetjes,
Hubertine

maandag 23 september 2013

Over Quilten en Sandwichen!

Er wordt weer hard geklust! Terwijl ik eindelijk weer de smaak te pakken heb met mijn Easy Street, zijn ook de volgende twee quilts vandaag gesandwicht.
De Easy Street quilt ik gedeeltelijk in de ditch maar dat viel vies tegen en het resultaat was matig. De ES verdween ergens onderin de kast.......:(
Door de vondst van dit voetje is het euvel verholpen. Dit voetje met middengeleider maakt het voor mij veel gemakkelijker in de ditch te stikken!
 
..........en zodra deze jongeman de kans ziet, duikt hij op de heerlijke quilt! Lekker poetsen.......

Vandaag, droog en geen wind, tijd om te sandwichen. Er lagen nog twee tops te wachten. De Comfort Quilt, het Feathergirl-project en The night before Christmas.
Wat is ie mooi hè!! 

Dus hopla naar Anita, De quilt-pro van onze bee, met het heerlijke gladde ruime terras in haar tuin. Vele handen maken licht werk; in een middag beide quilts gedaan. Ondertussen verwend door Anita met een lekkere espresso en een heerlijk stukje, door haar homemade, bramentaart.

Kortom een productief middagje!

Groetjes,
Hubertine

woensdag 4 september 2013

Nu iets handwerkerigs!

Zo hé....alweer een blogje, maar nu even iets handwerkerigs.........!

Allereerst ben ik bezig geweest met een vakantie-handwerkje! Nou ja vakantie.....de meeste blokjes heb ik uiteindelijk thuis op mijn FW gemaakt. Ik had een charmpack van de mooie serie La Belle Fleur van French General, maar wist niet zo goed wat ik met een charmpack kan doen. Uiteraard héél veel, maar moet het wel even verzinnen. Dit is voorlopig het resultaat, wat het gaat worden weet ik nog niet.
Uiteindelijk heb ik tijdens de vakantie het meest hieraan gewerkt, mijn borduurwerk. Zoals eerder in ouder blogje "langzaam maar gestaag...."
Met het haken heb ik een "haat-liefde" verhouding. Na een paar squares vind ik het wel weer genoeg maar dan zie ik weer andere leuke haaklappen en ben ik weer enthousiast. Dusss.....wie weet in 2020 heb ik een gehaakte lap op de bank. Deze squares zitten al aan elkaar, 35x35 cm groot, en ik ga dit blok in deze kleuren nu repeteren........ik ga niet uitrekenen hoeveel squares ik dan nog moet, want dan zakt de moed mij in de pantoffels.
Valt dit ook onder handwerken?
Boeken kaften? Wie weet was het wel de laatste keer!!! Nou ja......in ruil werd er door zoonlief gekookt. (ssssttttt.......uiteindelijk zonder de aardappelen, die waren verbrand)
En dit makkertje vindt het ook niet meer zo nodig dat het warme weer aanblijft. Ligt onder een tafel voor wat schaduw......zo gezellig.....!

Groetjes,
Hubertine

maandag 2 september 2013

Oeps!

Vorige blogje 14 juli....das langs geleden! Heb ik nog wel lezers? Het zal wel de befaamde beruchte writers (blog) block zijn. En een enorm tijdgebrek, en.......,en.........!

Nu is de (school)vakantie weer voorbij, nieuwe dag nieuwe kansen. Toch?

Te beginnen met een impressie van de vakantie, die begon dit jaar in de jachthaven van Amsterdam. Vandaar uit heerlijk op onze fietsjes door Amsterdam gecrosst. Geen idee waar we allemaal geweest zijn. Maar zeker wel bij de Haan en Wagemakers. Dat was mijn eerste keer, erg hè. Wat een feestwinkel!
Daar kwam ik deze pen tegen. Een moment van jeugdsentiment; vroeger had ik ook zo'n pen in het geel met een leren bandje. Ik kon het niet laten liggen.....
Deze kanjers in Hoorn! Ook jeugdsentiment. De scheepsjongens van Bontekoe was één van mijn favoriete boeken. Eindeloos gelezen en over gefantaseerd.  Zag toen natuurlijk alleen maar de leuke kanten van het verhaal.
En soms was er zon en soms.......ook niet!
 Maar s'avonds een lekker kopje koffie met een neut maakt alles weer goed!
 In Hindeloopen even een hometrainer gescoord, om de vakantie-vetjes weer te verbranden
en in Makkum met dit schaap een diepgaand gesprek gevoerd!
Dit pandje, kasteel Radboud, in Medemblik staat te koop.......We hebben maar even een rondleiding gedaan. We denken erover na....;)
Volendam......moet ik daar nog iets over zeggen. Been there, done that! Lijkt mij voldoende.
en deze grote lieve stoere baas was ook weer zó blij dat we er weer waren. De eerste drie dagen niet van schoot te krijgen!
Volgend blogje krijgen jullie weer wat handwerkerigs van mij.

Groetjes,
Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...